1
1

Kan ik dat leren?

Na onze jarenlange ervaring in lesgeven, zijn wij er van overtuigd dat iedereen kan leren paragliden. Het is zelfs gemakkelijk en snel te leren. Je hoeft geen waaghals of topsporter te zijn om te gaan paragliden.

Als beginner kun je kiezen om in Nederland of in de bergen te leren paragliden. Het kan zijn dat je nog twijfelt en veel vragen hebt. Op deze website kun je veel informatie lezen over hoe en waar je het kunt leren. Je mag natuurlijk ook langs komen op de vliegschool in Almelo. Hier kunnen wij je voorlichten en kun je de vlieguitrusting bekijken waar je mee leert vliegen.

Om een indruk te krijgen van de vliegschool, kun je je misschien aanmelden voor de introductiedag paragliden in Nederland. Bevalt dit dan kun je deelnemen aan een basiscursus op ons lierveld in de buurt van Almelo.

Wil je naar de bergen om daar te leren vliegen, dan hebben wij in Winterberg – Sauerland een fantastische oefenhelling waar je de eerste vluchtjes kunt maken. Je kunt zonder enige voorkennis natuurlijk ook mee naar het Lac de Serre Ponçon in Frankrijk. Hier hebben wij aan een groot meer, boven op de berg naast de starthelling een vliegcentrum waar je ook kunt overnachten.

Als beginnend paraglider wil je gewoon goed leren vliegen. Daar heb je rustig en zonnig vliegweer, een vlieguitrusting die op jouw gewicht en ervaring is afgestemd en een instructieteam dat weet hoe jij het vliegen zo snel mogelijk en veilig leert.

Mocht je om wat voor reden dan ook nog twijfelen of deze sport wat voor jou is, neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze vliegschool aan de Plesmanweg 15 in Almelo, zodat je ons al je vragen kunt stellen onder het genot van een kop koffie.