1
1

Paraglidingcursus brevet 2 – Lijak Slovenië

Het vlieggebied rond Lijak in Slovenië staat bekend om zijn vele vliegmogelijkheden: In de ochtend bezoeken we de vlieggebieden Tolmin, Grad of Kobarid. In de middag kun je bij Lijak fantastisch vliegen in de thermiek en tegen de avond soar je heerlijk urenlang in de laminaire wind die van zee komt.

Een perfecte locatie voor het behalen van je brevet 2. De streek met de meest vliegbare dagen van de Alpen. Je hebt langs de kilometerslange bergkam van Lijak vrij gauw thermo-dynamische lift, waarin je zelfs als relatief onervaren piloot makkelijk boven blijft. Zo zullen er aan het eind van de week al enkele uren in je logboek staan.

Cursusdata

Voor wie?

Heb je minimaal een basiscursus brevet 1 berg gevolgd en 5 hoogtevluchten gemaakt, dan kun je je aanmelden voor deze gevorderde cursus brevet 2.

Deze cursusweek is bedoeld voor cursisten die zelfstandig willen leren vliegen en voor recreatieve piloten die één weekje per jaar vliegen. In deze week maak je veel hoogtevluchten en werk je aan je starts, goede landingen en je takenlijst. Ook wordt aandacht besteed aan het verfijnen van je vliegtechniek en een goede schermbeheersing.

Wat kun je verwachten?

Deze cursusweek vlieg je ’s morgens, ’s middags en ’s avonds. Naast de vele hoogtevluchten kun je werken aan de taken voor het behalen van je brevet 2 en 3. Ook besteden we deze week aandacht aan het verfijnen van je start- en vliegtechniek. Stap voor stap groei je uit tot een zelfstandig piloot.

Ons streven is om verschillende vlieggebieden te bezoeken, zodat je na een week met meerdere startplekken hebt kennis gemaakt.

Niet-piloten zullen zich in deze streek zeker ook niet vervelen: strandplezier, zwemmen, rafting, wandelen, speleologie, mountainbiken, paardrijden en natuurlijk tandemvliegen met een bevoegde instructeur.

Wanneer?

Onze paragliding cursus brevet 2 – Slovenië vindt meerdere malen per jaar plaats. Bekijk onze agenda hieronder om de cursusdata te zien.

Waar?

Ons vlieggebied voor de 6 daagse cursus brevet 2 Lijak in Slovenië ligt net over de grens nabij Venetië. Het is een veelzijdig vlieggebied met meerdere mooie vliegstekken in de omgeving. Naast de huisberg van Lijak (een ridge van 20 kilometer), vlieg je ook in Tolmin, Kobarid, Grad, Kovk en Buzet. Door de gunstige ligging aan de zuidkant van de Alpen is het vliegklimaat veel beter dan in Oostenrijk. En voor weinig geld kun je er heerlijk eten.

Het mooie van het het vlieggebied bij Lijak is dat we ’s ochtends een keuze kunnen maken uit één van de vlieggebieden in de buurt, in de middag maak je fantastische vluchten in de thermiek en ’s avonds kun je in de laminaire zeewind geweldige vluchten maken langs het ridge dat van Lijak naar Kovk loopt.

Kosten

Opleiding brevet 2  – incl. vlieguitrusting €   575,-
Piloten met brevet 2  – incl. vlieguitrusting €   375,-
Korting eigen paraglider €   180,-
Korting eigen harnas €     60,-
Shuttlebus en landingsgeld – per cursusweek €   100,-
T-shirt inbegrepen

Andere locaties

Heb je vragen?

paragliden in Slovenie
paragliden in Slovenie

Accomodatie

Om te overnachten heb je in de buurt van Lijak verschillende mogelijkheden.

Camping Lijak
Dit is onze thuisbasis en hier staat dan ook het hele instructieteam. De camping heeft een zwembad, een eigen landingsterrein, een restaurant en mooie grote plekken. Ook is het mogelijk om een volledig ingerichte bungalow te huren. Reserveren voor deze camping kun je bij hun op de site.

Hotel of pension
Wanneer je met meer luxe wilt overnachten is het mogelijk dat de camping-eigenaar Aleksander een hotelkamer voor je reserveert. Ook zijn er mooie appartementen voor een redelijke prijs in de buurt van de camping. Neem hierover contact met hem op.

Hoe kom ik er?

Met de auto is het in 10 uur te rijden vanuit Nederland. Het is bijna allemaal snelweg. Er rijdt ook regelmatig een bus van ons naar Lijak. Neem contact met Esther op als je mee wilt rijden.

Met RyanAir vanaf Eindhoven en Transavia vanaf Amsterdam vlieg je op Venetië of Ljublana. Hier reis je met de trein in 1,5 uur naar het Italiaanse Gorizia. Gorizia ligt 15 minuten van camping Lijak.

Je vlieguitrusting

Tijdens de cursus brevet 2 maken we gebruik van standaardschermen met een klasse A certificering en alle harnassen zijn voorzien van een reddingsscherm. Ook is een gecertificeerde helm(EN-966) en portofoon (148.600 Mhz) inbegrepen.

Wanneer je een eigen vlieguitrusting hebt, krijg je hiervoor een korting op de cursusprijs. Ook is het mogelijk om een high-end klasse A/B scherm te huren. Dit kun je aangeven op het inschrijfformulier.

paragliding Lijak
theorie paragliding Lijak
paragliden in Slovenie
leren paragliding Lijak

Reviews van deelnemers

“Prachtige vliegweek! Ik heb deze week mijn eerste vluchten langer dan 1 uur kunnen maken. Gezellige groep op een eenvoudige doch schone camping. Vriendelijk personeel. Kijk voor mijn videoboodschap.”

Patrick

“Fantastisch gevlogen in een overzichtelijk vlieggebied met mooi aangelegde startplekken en grote landingsterreinen. Ik kon makkelijk boven blijven en vluchten maken van 1 uur en langer!”

Annet
paragliding waar leren