1
1

Basiscursus lier

Paragliding! Ook in ons vlakke land kun je het goed leren. Een basiscursus aan de lier is de eenvoudigste manier om in Nederland te leren vliegen.
Nadat de instructeurs je de eerste basisbeginselen van het paragliden hebben geleerd, word je vastgekoppeld aan een kabel van de lier die aan de andere kant van het veld staat. Vervolgens trekt die je dan rustig omhoog.

Eenmaal boven koppel je los, en vlieg je rondjes om het veld: Je voelt je zo vrij als een vogel!

Cursusdata

introdag paragliden Almelo

Wat kun je verwachten?

dag 1
We verzamelen op de paraglidingschool aan de Plesmanweg 15 in Almelo. We beginnen met een kop koffie en wat theorie. We beschikken over een mooie lesruimte met een groot beeldscherm en gebruiken een vliegsimulator om je alvast het sturen en ontkoppelen van de kabel aan te leren.

Na het theoretische gedeelte gaan we naar het veld voor de grondoefeningen. Hierbij besteden we veel aandacht aan je starttechniek (ofwel het opzetten van het scherm) en het besturen van de paraglider.

dag 2
We bespreken uitgebreid de lierprocedures en testen de portofoon, waar je mee in verbinding staat met de instructeur. Bij het paragliding aan de lier word je door een lichte kunststof kabel die aan een liertrommel verbonden is, heel geleidelijk de lucht in getrokken.

Eerst ga je rustig een paar meter omhoog en bij de volgende starts wordt het steeds hoger. Je kunt op elk moment d.m.v. duidelijk afgesproken signalen aangeven dat je het wel hoog genoeg vindt. Totaal maak je 5 hoge vluchten en ontkoppel je de kabel op zo’n 200 m hoogte. De instructeur begeleidt je d.m.v een portofoon, die op je harnas zit.

Wanneer je de smaak te pakken hebt, kun je doorgaan voor je brevet 1 lier. Voor je brevet 1 moet je dan nog 10 vluchten maken waarin je moet laten zien dat je het starten, sturen en landen beheerst.

Kosten

Basiscursus lier

5 vluchten

€  225,-
Huur vlieguitrustinginbegrepen
10 vervolgvluchten
voor je brevet 1
€  250,-
Korting eigen harnas    10%
Korting eigen scherm    20%
Start- en landingsgeld per dag – ter plaatse voldoen€      5,-

Het vervolg

Heb je vragen?

of bel: 0546 860662

Wanneer?

Vliegen aan de lier gebeurt ieder weekend, het hele jaar door, mits het weer dit toelaat. Zolang de wind niet meer dan 3 Beaufort is en het niet regent, is de kans groot dat we gaan vliegen.

Waar?

We verzamelen op de Paraglidingschool aan de Plesmanweg 15 in Almelo. Van hieruit gaan we, afhankelijk van de windrichting naar één van onze liervelden in de omgeving.

Cursusinhoud

Een basiscursus paragliding aan de lier kost slechts € 225,- en bevat:

  • Huur van je vlieguitrusting
  • Minimaal 2 cursusdagen incl. inleiding, theorie, opzet oefeningen, stuurbewegingen, start- en landingsprocedure
  • 5 vluchten aan de lier (200 m) onder radiobegeleiding
  • Een takenboek met gedetailleerd opleidingsplan
  • Theorieboek paragliding: gratis te downloaden
  • W.A.-verzekering
lieren-Gevorderden

Reviews van cursisten

 

“Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met paragliding tijdens een introductiedag paragliding in Almelo. Door het enthousiaste team van instructeurs word je verwelkomd met een kop koffie, krijgt paragliding theorie in de simulator en daarna loop je je helemaal lek onder een paraglider over het lierveld. Aan het eind van de dag heb ik een vlucht gemaakt. het was echt gaaf!”

Rick