1
1

Vliegsafari Spanje

Een brevet 2 cursus combineren met een vliegsafari door het zuiden van Spanje. In het binnenland van Andalusië volg je de Vale gieren in de thermiek tot je hoog boven de startplek zit of langs de kust urenlang soaren in de dynamische stijgwind en genieten van de heerlijke Spaanse tapas.

Het mooie weer, de ontspannen sfeer, lange vluchten, het lekkere eten, elke dag op zoek naar mooie vliegplekken: Een avontuur dat je niet wilt missen!

Reisdatum

Voor wie?

Heb je meer dan 30 hoogtevluchten en kun je zelfstandig starten en landen, dan kun je mee met deze reis. Tijdens deze vliegsafari naar Spanje zul je leren vliegen in de thermiek en overland vluchten maken.

Overnachtingen

Deze reis is een vliegsafari. We zullen daarom op verschillende plekken overnachten. Je hoeft geen eigen slaapspullen mee te nemen. De overnachtingen worden hoofdelijk omgeslagen.

Wat kun je verwachten

Deze vliegsafari door Andalusië in het zuiden van Spanje is een trektocht langs verschillende mooie vlieggebieden. De vliegdag begint met een goed ontbijt en een briefing. Afhankelijk van de meteo kiezen we voor een vlieggebied.

Wat bieden wij:

  • 8-daagse vliegvakantie
  • Begeleiding en aanwijzingen
  • Gebiedsaanwijzing
  • Dagelijks weersinformatie
  • Individuele begeleiding
  • Portofoon ondersteuning (148.600 mhz)
  • Verbetering van je vliegtechniek
  • Gezelligheid en avontuur

Kosten

Vliegreis – incl. 20 kg bagage € 197,-
8 d. vliegweek – incl. vlieguitrusting € 585,-
Korting eigen paraglider € 180,-
Korting eigen harnas €   90,-
Indien géén brevet 2 – meerkosten € 200,-
Huur portofoon €   25,-
Huur vario €   25,-
T-shirt inbegrepen
Vervoer in de bergen – per dag €   35,-
Overnachting lo – per nacht vanaf €   35,-
Afkopen eigen risico schade aan materiaal – per dag €     5,-

Andere locaties

Heb je vragen?

Waar?

Op het vliegveld staan de busjes te wachten en rijden we naar onze thuisbasis Algodonales. Deze vliegplek ligt in het binnenland tussen Malaga en Sevilla. Daarna trekken we naar het zuiden langs de kust richting Gibraltar en Almuneçar.

Afhankelijk van het weer en de vliegomstandigheden trekken we door Andalusië en bezoeken daar vele mooie vliegplekken: Sierra Luijar, Algodonales, Valle de Abdalajis, Motellano, El Bosque, Herradura, Teba en Cenes de la Viega in de Sierra Nevada.

Wanneer?

Vanaf vliegveld Weeze/Niederrhein vertrekken we op zondag 3 november met de FR 8612 om 8.30 uur naar Malaga. Op zondag 10 november komen we vanaf Malaga met de FR 8613 om 12.05 uur terug. Je moet je vliegticket zelf bij RyanAir boeken. Er vertrekt een bus vanaf de vliegschool in Almelo. Als je mee wilt rijden naar het vliegveld, mail dan even.

Reviews van deelnemers

“Een fantastisch landschap, grote ruime startplekken, goede thermiek, lekker eten en uitstekende begeleiding maken voor mij vliegen in Andalusië een heerlijke afsluiting van het vliegjaar.”

Gijsbert

“Vliegen in Zuid-Spanje is voor mij genieten van het landschap, het lekkere eten, het avontuur en natuurlijk de prachtige vluchten tussen de Vale gieren in de rustige thermiek. Een echte aanrader!”

Rogier