1
1

Vliegsafari Spanje

Een brevet 2 cursus combineren met een vliegsafari door het zuiden van Spanje. In het binnenland van Andalusië volg je de Vale gieren in de thermiek tot je hoog boven de startplek zit of langs de kust urenlang soaren in de dynamische stijgwind en genieten van de heerlijke Spaanse tapas.

Het mooie weer, de ontspannen sfeer, lange vluchten, het lekkere eten, elke dag op zoek naar mooie vliegplekken: Een avontuur dat je niet wilt missen!

29 jaar ervaring
Eigen vliegcentrum
De mooiste vlieggebieden
Klantbeoordeling 9/10

Voor wie?

Heb je meer dan 30 hoogtevluchten en kun je zelfstandig starten en landen, dan kun je mee met deze reis. Tijdens deze vliegsafari naar Spanje zul je leren vliegen in de thermiek en overland vluchten maken.

Overnachtingen

Deze reis is een vliegsafari. We zullen daarom op verschillende plekken overnachten. Je hoeft geen eigen slaapspullen mee te nemen. De overnachtingen worden hoofdelijk omgeslagen.

Wat kun je verwachten

Deze vliegsafari door Andalusië in het zuiden van Spanje is een trektocht langs verschillende mooie vlieggebieden. De vliegdag begint met een goed ontbijt en een briefing. Afhankelijk van de meteo kiezen we voor een vlieggebied.

Wat bieden wij:

  • 9-daagse vliegvakantie
  • Begeleiding en aanwijzingen
  • Gebiedsaanwijzing
  • Dagelijks weersinformatie
  • Individuele begeleiding
  • Portofoon ondersteuning (148.600 mhz)
  • Verbetering van je vliegtechniek
  • Gezelligheid en avontuur

Reisdata '19

Kosten

Vliegsafari Spanje  – inclusief vlieguitrusting€  585,-
Overnachting l/o – per dag€    35,-
Vervoer ter plaatse – per dag€    30,-
Korting eigen paraglider€  220,-
Korting eigen harnas incl. reddingsscherm€    80,-
Huur portofoon€    30,-
Huur vario€    20,-
Afkopen eigen risico schade aan materiaal – per dag€       5,-

Waar?

Op het vliegveld staan de busjes te wachten en rijden we naar onze thuisbasis Algodonales. Deze vliegplek ligt in het binnenland tussen Malaga en Sevilla. Daarna trekken we naar het zuiden langs de kust richting Gibraltar en Almuneçar.

Afhankelijk van het weer en de vliegomstandigheden trekken we door Andalusië en bezoeken daar vele mooie vliegplekken: Sierra Luijar, Algodonales, Valle de Abdalajis, Motellano, El Bosque, Herradura, Teba en Cenes de la Viega in de Sierra Nevada.

Wanneer?

Vanaf vliegveld Eindhoven vertrekken we op zaterdag 2 november met de FR 2576 om 10.40 uur naar Malaga. Op zaterdag 9 november komen we vanaf Malaga met de FR 2575 om 10.15 uur terug. Je moet je vliegticket zelf bij RyanAir boeken.

Reviews van deelnemers

“Een fantastisch landschap, grote ruime startplekken, goede thermiek, lekker eten en uitstekende begeleiding maken voor mij vliegen in Andalusië een heerlijke afsluiting van het vliegjaar.”

Gijsbert

“Vliegen in Zuid-Spanje is voor mij genieten van het landschap, het lekkere eten, het avontuur en natuurlijk de prachtige vluchten tussen de Vale gieren in de rustige thermiek. Een echte aanrader!”

Rogier