Theoriedag – brevet 2

By | Nieuws

Om je perfect voor te bereiden op het theorie-examen paragliding van de KNVvL, organiseren wij zaterdag 10 november op de vliegschool aan de Plesmanweg 15 in Almelo van 10.30 – 16.00 uur een theoriecursus waarin de examenstof behandeld wordt.  Online krijg je oefenexamens en begeleiding per e-mail voor vragen tijdens het leren. Voor de online oefenexamens hebben we de TheorieApp ontwikkeld. Hiermee kun je eenvoudig op je telefoon of tablet oefenexamens maken. Kosten zijn € 30,00 incl. thee en/of koffie. Aanmelden kun je je hiervoor bij Esther.

Vliegsafari Andalusië – Spanje

By | Nieuws

We vliegen zaterdag 3 november vanaf Eindhoven naar Malaga. Hier start onze vliegsafari door het zuiden van Spanje. We hebben 18 enthousiaste piloten mee. Met 3 busjes rijden Roland, Mike en Alex de piloten naar verschillende mooie vliegbestemmingen. Via onze Facebook-pagina kun je dagelijks onze vliegavonturen volgen.

Paragliding in Turkije

By | Video's | No Comments

Aan een sprookjesachtig strand vind je deze fantastische vliegplek voor je paragliding opleiding brevet 2. De vliegberg ‘Babadag’ rijst 1900 meter vanaf het strand omhoog. Een bus brengt je in 25 minuten naar de top. Vanaf ruime startplekken vlieg je over een adembenemend landschap. Eenmaal boven de ‘Blue Lagoon’ in Ölüdeniz heb je een waanzinnig uitzicht over de bergen en de azuurblauwe zee.

Actuele paragliding cursus in de herfstvakantie 2018. Kijk voor meer informatie.

De cursusweken 2018 online

By | Nieuws, Paragliding Cursus

Onze planning voor 2018 met onze bergvliegcursussen en reizen staat online. In deze planning staan alle bergvliegcursussen voor beginners, gevorderden en gebrevetteerde piloten. Met 60 cursusweken en specials in de bergen is er een ruim aanbod voor iedere piloot.

Wanneer het weer het toe laat zullen we de hele winter ook op ons lierveld te vinden zijn en natuurlijk geven we in de weekenden de verschillende trainingen op de vliegschool in Almelo.

Optie nemen
Als je jouw vakanties voor 2018 al moet plannen, kan je dus nu al zien welke weken wij waar zijn. Kun je nog niet definitief boeken? Dan kan je ook een optie nemen. Een mailtje sturen is voldoende. Wij houden je op de hoogte als je gewenste week vol raakt.

Reddingsscherm werpen en vouwen

By | Nieuws | No Comments

Het is voor elke piloot goed om eens te beleven hoe het is om een reservescherm te werpen. Hiervoor hebben we in een sportzaal, een opstelling gemaakt om dit te ervaren. Na een uitleg over het hoe en waarom, ondersteunt door videobeelden, wordt gedemonstreerd hoe je dit moet doen. Vervolgens kun je slingerend door de sportzaal je reservescherm bewust uitgooien. Piloten met eigen materiaal kunnen tijdens deze dag hun eigen reserve weer leren vouwen. Het uithangen, luchten, vouwen en inbouwen van de meeste reddingsschermen mag niet langer dan zes maanden geleden zijn.

Op zaterdag 16 december van 11.00 – 17.00 uur krijg je uitleg over het werpen in de praktijk, de verschillende type reserves, een vouwdemonstratie en het zelf werpen van het reddingsscherm. Meld je even aan zodat we weten hoeveel piloten we kunnen verwachten. De kosten zijn € 25,- inclusief koffie, thee en een drankje en hapje na afloop. Meld je even aan bij Esther.

paraglidingcenter Frankrijk

ParaLodge – Frankrijk

By | Nieuws

Het dak kan er op! In de maand september zal de aannemer het dak op ons nieuwe vliegcentrum in Frankrijk leggen. Je kunt de hele bouw volgen op onze FB-pagina ‘ParaLodge’. Wanneer je deze pagina LIKED houden wij je op de hoogte van de bouw van ons nieuwe vliegcentrum in Zuid-Frankrijk.

nl_NLDutch