was successfully added to your cart.
Paraglidingschool Thermik

Paraglidingschool in de spotlights

By | Nieuws

In het Oostenrijkse vakblad ‘Thermik’ staat onze Paraglidingschool deze maand in de spotlights. Met onze vliegschool in Nederland, onze cursussen en reizen in de bergen en het vliegcentrum in Frankrijk: de ParaLodge, zijn we een professioneel ‘Paragliding Performance Center’ (PPC). Door een goed doordacht opleidingsplan, leer je veilig paragliden.

Lesboek Nieuwsbrief

Bestel nu de 3e editie van het lesboek ‘Vrij Vliegen’

By | Nieuws

Vanaf 15 februari is de nieuwe editie van het Nederlandse lesboek ‘Vrij Vliegen’ leverbaar. Dit boek gebruiken wij ook in onze cursussen.

Over de derde editie
De tekst is flink uitgebreid en geactualiseerd. Denk daarbij aan de KNVvL reglementen en de ICAO kaart, maar ook aan het aanpassen van informatie en illustraties aan de moderne materialen en nieuwe inzichten. Er zijn tientallen foto’s en illustraties toegevoegd.
Het aantal pagina’s is met 162 daardoor wederom hoger dan de vorige editie. De mooie kwaliteit druk is hetzelfde gebleven.

De adviesverkoopprijs is €32,50

leren paragliding Atlas Marokko

Vliegtickets naar Iran geboekt

By | Nieuws

De vliegtickets naar Teheran voor onze vliegsafari door Iran van 5 t/m 14 april 2019 zijn geboekt. We vertrekken vrijdag 19.15 uur vanaf Amsterdam met Turkish Airlines. Kijk op onder ‘Vliegsafari Iran‘ naar informatie over deze reis. Heb jij brevet 2 en heb je zin in een avontuurlijke vliegsafari door dit mysterieuze land? Meld je dan aan.

noodscherm werpen paragliden

Clinic: noodscherm werpen en vouwen

By | Nieuws

Het is voor elke piloot goed om eens te beleven hoe het is om een reservescherm te werpen. Hiervoor hebben we in een sportzaal, een opstelling gemaakt om dit te ervaren. Na een uitleg over het hoe en waarom, ondersteunt door videobeelden, wordt gedemonstreerd hoe je dit moet doen. Vervolgens kun je slingerend door de sportzaal je reservescherm bewust uitgooien. Piloten met eigen materiaal kunnen tijdens deze dag hun eigen reserve weer leren vouwen. Het uithangen, luchten, vouwen en inbouwen van de meeste reddingsschermen mag niet langer dan zes maanden geleden zijn.

Op zaterdag 23 maart 2019  van 10.00 – 16.00 uur krijg je uitleg over het werpen in de praktijk, de verschillende type reserves, een vouwdemonstratie en het zelf werpen van het reddingsscherm. Meld je even aan zodat we weten hoeveel piloten we kunnen verwachten. De kosten zijn € 30,- inclusief huur van de sportzaal, koffie, thee en een drankje en hapje na afloop. Meld je even aan bij Esther.

introdag paragliding theorie Almelo

Theoriedag – brevet 2

By | Nieuws

Om je perfect voor te bereiden op het theorie-examen paragliding van de KNVvL, organiseren wij zaterdag 10 november op de vliegschool aan de Plesmanweg 15 in Almelo van 10.30 – 16.00 uur een theoriecursus waarin de examenstof behandeld wordt.  Online krijg je oefenexamens en begeleiding per e-mail voor vragen tijdens het leren. Voor de online oefenexamens hebben we de TheorieApp ontwikkeld. Hiermee kun je eenvoudig op je telefoon of tablet oefenexamens maken. Kosten zijn € 30,00 incl. thee en/of koffie. Aanmelden kun je je hiervoor bij Esther.

Spanje paragliden

Vliegsafari Andalusië – Spanje

By | Nieuws

We vliegen zaterdag 3 november vanaf Eindhoven naar Malaga. Hier start onze vliegsafari door het zuiden van Spanje. We hebben 18 enthousiaste piloten mee. Met 3 busjes rijden Roland, Mike en Alex de piloten naar verschillende mooie vliegbestemmingen. Via onze Facebook-pagina kun je dagelijks onze vliegavonturen volgen.

Paragliding in Turkije

By | Video's | No Comments

Aan een sprookjesachtig strand vind je deze fantastische vliegplek voor je paragliding opleiding brevet 2. De vliegberg ‘Babadag’ rijst 1900 meter vanaf het strand omhoog. Een bus brengt je in 25 minuten naar de top. Vanaf ruime startplekken vlieg je over een adembenemend landschap. Eenmaal boven de ‘Blue Lagoon’ in Ölüdeniz heb je een waanzinnig uitzicht over de bergen en de azuurblauwe zee.

Actuele paragliding cursus in de herfstvakantie 2018. Kijk voor meer informatie.