1
1

Paragliding cursus Brevet 2 – Lac de Serre Ponçon – Frankrijk

Om te leren paragliden tot zelfstandig vlieger, is het Lac de Serre Ponçon in Zuid-Frankrijk één van de meest veelzijdige vlieggebieden van Europa om dat te doen. Met vele verschillende en mooie vliegstekken binnen handbereik heb je langs kilometerslange bergkammen vrij gauw thermo-dynamische lift, waarin je zelfs als relatief onervaren piloot makkelijk boven blijft.

Mede door de vele startplekken rondom het Lac de Serre Ponçon en het stabiele vliegweer, is het zonder twijfel één van de mooiste vlieggebieden van de Alpen

Cursusdata

Voor wie?

Heb je minimaal een basiscursus brevet 1 berg gevolgd en 5 hoogtevluchten gemaakt, dan kun je je aanmelden voor deze vervolgcursus paragliden brevet 2.

Deze cursusweek is bedoeld voor cursisten die zelfstandig willen leren paragliden en voor recreatieve piloten die één weekje per jaar paragliden. In deze week maak je veel hoogtevluchten en werk je aan je starts, goede landingen en je takenlijst. Ook wordt aandacht besteed aan het verfijnen van je vliegtechniek en een goede schermbeheersing.

Wat kun je verwachten

Tijdens deze cursusweek vlieg je ‘s-morgens en in de namiddag. Naast de vele hoogtevluchten kun je werken aan de taken voor het behalen van je brevet 2 en 3. Ook besteden we deze vliegweek veel aandacht aan het verfijnen van je start- en vliegtechniek. Stap voor stap groei je uit tot een zelfstandig piloot.

Ons streven is om elke dag een andere vliegberg te bezoeken, zodat je na een week met meerdere startplekken hebt kennis gemaakt.

Niet-piloten zullen zich in deze streek zeker ook niet vervelen: strandplezier, zwemmen, tennis, rafting, wandelen, speleologie, mountainbiking, paardrijden en natuurlijk tandemvliegen met een bevoegde instructeur.

Wanneer?

Onze paragliding cursus brevet 2 in Frankrijk vindt meerdere malen per jaar plaats. Bekijk onze agenda en misschien staat jouw cursusdatum er tussen.

Kosten

Opleiding tot brevet 2  – incl. vlieguitrusting €   575,-
Piloten met brevet 2  – incl. vlieguitrusting €   375,-
Korting eigen paraglider €   180,-
Korting eigen harnas €     60,-
Shuttlebus en landingsgeld – per cursusweek €   100,-
Indien gebruik stoeltjeslift €       8,-
T-shirt inbegrepen

Andere locaties

Heb je vragen?

Waar?

Ons vlieggebied voor de gevorderde cursus brevet 2 in Frankrijk ligt rond het Lac de Serre Ponçon in het zuid-oosten van Frankrijk. Het is een veelzijdig vlieggebied met meerdere mooie vliegstekken in de omgeving.

Het mooie van het het vlieggebied rond het lac de Serre Ponçon is dat we ’s ochtends een keuze kunnen maken uit één van de vlieggebieden in de buurt en in de middag en avond maak je fantastische vluchten in de thermiek en soar je langs St.Vincent-les-Forts.

Accomodatie

Camping
Tijdens onze cursussen Brevet 2 in Frankrijk overnachten wij op camping ‘Lou Pi Bou’. Dit is een eenvoudige camping met goede toiletvoorzieningen. Op de camping is ook een landingsterrein, waar we landen wanneer we van het Plateau naar het meer vliegen.

Na het vliegen even lekker afkoelen in het zwembad  van de camping en tegen de avond aanschuiven op het terras om samen met je medecursisten je vliegervaringen van de dag te bespreken onder het genot van een koud biertje of een glas Franse wijn.

Op de camping kun je ook compleet ingerichte tenten voor 4 personen huren. Wat je ook wilt?
Reserveren voor je plek bij de Marie en Serge.

Appartement ‘ParaLodge’
Wanneer je iets meer luxe wilt als op een camping, kun je een appartement huren in de ‘ParaLodge’ naast de startplek van St.Vincent-les-Forts. De luxe appartementen zijn voorzien van een keuken. ook is het mogelijk om met meerderen een appartement te delen. Je hebt dan wel een eigen slaapkamer maar deelt de badkamer en de keuken.

Je vlieguitrusting

Tijdens de cursus paragliden brevet 2 maken we gebruik van standaardschermen met een klasse A certificering en alle harnassen zijn voorzien van een reddingsscherm. Ook is een gecertificeerde helm(EN-966) en portofoon (148.600 Mhz) inbegrepen.

Wanneer je een eigen vlieguitrusting hebt, krijg je hiervoor een korting op de cursusprijs. Ook is het mogelijk om een high-end klasse A/B scherm te huren.

Cursusinhoud

Een cursusweek brevet 2 Frankrijk bevat:

 • Cursus van zondag tot vrijdagmiddag
 • Huur van je vlieguitrusting(scherm en harnas) inbegrepen
 • Nederlandstalige instructie van zeer ervaren vlieg-instructeurs
 • Individuele begeleiding
 • Portofoon-begeleiding in de lucht
 • Gebiedsinformatie
 • Vliegen in meerdere vlieggebieden
 • Dagelijks weersinformatie
 • Verbetering van je vliegtechniek
 • Theorielessen
 • Theorieboek downloaden
 • T-shirt
 • Hoop gezelligheid…
cursus paragliden Frankrijk
paragliding Frankrijk brevet 2
cursus parapente Frankrijk
paragliding leren Frankrijk brevet 2
paragliding cursus parapente Frankrijk
paragliding chabanon frankrijk
leren parapente Frankrijk

Reviews van cursisten

“Vliegen rond het Lac de Serre Ponçon is voor mij één van de mooiste ervaringen. Veel verschillende startplekken, instructeurs, die het gebied kennen en prachtige uitzichten. Een echte aanrader!”

Erik

“Ik vind het een mooie streek om te vliegen. De hoge bergen, de sfeer van de Provence, het meer en natuurlijk de zon. Het is er bijna altijd mooi vliegweer.”

Veronique
paragliden frankrijk fun