1
1

Basiscursus paragliden brevet 1 – Turkije

Voor de cursisten die voor de eerste keer gaan paragliden, hebben we in Turkije een fantastische locatie om dit te leren. Grote startplekken op de plaatselijke berg ‘de Babadag’, een gigantisch lang zandstrand om te landen en stabiel vliegweer maken dit een ideale vlieglocatie om je paragliding-brevet 1 te halen.

Na enkele passen kom je los van de berg en zweef je al bochtjes draaiend naar de diepblauwe zee onder je. Beneden staat de instructeur, die je via de portofoon begeleidt.
Wat een gevoel: Zo vrij als een vogel. Met een grote glimlach land je op het strand.

Cursusdata

Wat kun je verwachten

dag 1
Zaterdagmorgen vertrekken we gezamenlijk vanaf Amsterdam of Köln naar Ölüdeniz in Turkije. Op het vliegveld ontvang je het vliegticket en je vlieguitrusting zodat je deze zelf kun inchecken. Zaterdagmiddag is er al een briefing en verkennen we het landingsterrein.

dag 2
Zondag, krijg je uitleg over je eigen vlieguitrusting. De eerste basisoefeningen voor het paragliden doen we in de laminaire zeewind op het lange strand van Ölüdeniz. Je leert sturen en hoe je moet landen. ‘s Middags maak je met je instructeur een duo-vlucht van de Babadag. Je krijgt dan de stuurlijnen en moet zelf koers leren houden naar het strand.

dag 3
Maandagochtend begin je  eerst in de vliegsimulator. Hier oefen je hoe je moet gaan zitten, je wordt in een goede vlieghouding gezet en leer je hoe te sturen bij het paragliden. Aansluitend ga je weer naar het strand voor je basisoefeningen. Gaat dat allemaal goed en je bent zo ver om een solovlucht te kunnen maken dan gaan we omhoog naar één van de startplekken op de Babadag. Na de start krijg je instructies door je portofoon instructies hoe je moet sturen en landen.

dag 4
Op woensdag beginnen we weer in de vliegsimulator. Vandaag leer je hoe je mooie bochten moet maken. Ook krijg je theorieles met alle informatie die je nodig hebt voor de hoogtevluchten plus wat extra informatie over aërodynamica, meteorologie en regelgeving.  Deze dag werk je aan de taken uit het takenboek en maak je meerdere hogere vluchten. Gaandeweg leer je, onder toeziend oog van je instructeur, zelfstandig te vliegen.

dag 5 – 6 – 7 – 8
We vliegen alle dagen en met een hoogteverschil van 1200 – 2000 meter, heb je alle tijd om aan je taken te werken. Aan het eind van de week heb je een theorie-examen over het paragliden.

Na afloop van je vliegweek kun je paragliding brevet 1 aanvragen wanneer je 5 hoogte vluchten hebt gemaakt, de vliegtaken beheerst en bent geslaagd voor je theorie-examen brevet 1.

Kosten

Opleiding brevet 1 – incl. vlieguitrusting €    635,-
Vliegreis incl. 7 overnachtingen all in Resort €    625,-
20 kg extra bagage – je vlieguitrusting €      35,-
Transfer – D’man en hotel – heen en terug inbegrepen
T-shirt inbegrepen
Vervoer per rit naar Babadag €      16,-

Andere locaties

Heb je vragen?

paraglidingschool vliegen leren

Wanneer?

Onze Basiscursus paragliding brevet 1 – Turkije vindt in het voor- en najaar plaats. Wij gaan in deze periode voor onze basiscursus brevet 1 naar Turkije omdat in die periode het vliegweer in de Alpen vaak niet goed is.

Waar?

Ons vlieggebied voor de 7 daagse basiscursus paragliding brevet 1 Turkije ligt, net iets onder Dalaman, bij Ölüdeniz aan de Turkse zuidkust. Bij en rond Ölüdeniz is ook van alles te doen voor niet-vliegers. Dus een perfecte vakantie voor met je vrienden of met je gezin.

Accomodatie

We logeren in hotel Turquoise. Het is een superluxe hotel met een uitstekende keuken. Na het vliegen is er en groot zwembad om waterpolo te spelen of af te koelen. Hotel Turquoise ligt in het hartje van Ölüdeniz en is een all-in Resort waar het eten en de drank is inbegrepen.

Wanneer je de voorkeur geeft aan een één persoons kamer, geef dit dan even door bij je aanmelding.

Hoe kom ik er?

We vliegen van Amsterdam, Köln of Düsseldorf naar Dalaman. Op het vliegveld staat onze bus, die ons in 45 minuten naar ons hotel in het centrum van Ölüdeniz brengt. Wil je een andere datum of een ander vliegveld om te vertrekken? Mail ons met je verzoek en Esther gaat dan voor je uitzoeken of het mogelijk is.

Je vlieguitrusting

Tijdens de basiscursus paragliding brevet 1 maken we gebruik van standaardschermen met een klasse A certificering en alle harnassen zijn voorzien van een reddingsscherm. Ook is een gecertificeerde helm(EN-966) en portofoon (148.600 Mhz) inbegrepen.

Cursusinhoud

Een 7-daagse basiscursus paragliding brevet 1 bevat:

 • Cursus paragliding en begeleiding van zaterdag tot zaterdag
 • Huur van de vlieguitrusting(scherm, harnas, helm en portofoon)
 • Nederlandstalige instructie van ervaren vlieg-instructeurs
 • Individuele begeleiding
 • Begeleiding in de lucht via portofoon
 • Dagelijks weerinformatie
 • Theorielessen
 • Theorieboek (gratis downloaden)
 • Takenboek
 • WA-verzekering
 • Aandenken van deze cursusweek
paragliden leren in Turkije
paraglidingschool turkije
paragliding in turkije cursus
paragliden Babadag Turkije
paragliden turkije basis cursus 1
In turkije paragliden leren
paragliding start in Turkije

Reviews van cursisten

“De eerste oefeningen op het strand waren zwaar. Maar daarna is het echt fantastisch vliegen boven de zee. Dat ik een duovlucht kon maken voordat ik solo ging vond ik heel prettig. Ik heb echt een superweek gehad met hele mooie vluchten.”

Annemarie

“Ons hotel was top: Gezellige bar, mooi zwembad, lekker eten. Ölüdeniz, de boulevard, het strand alles klopt er. En het vliegen hier is gewoon SUPER! Wat heb ik veel geleerd in deze week. Stap voor stap leerde ik steeds beter vliegen en landen. Het was een topvakantie!”

Nick
turkije leren voor de start
paragliden in Turkije