1
1

Paragliding opleiding brevet 2 – Turkije

Fly high in Turkije. Aan een sprookjesachtig strand vind je deze fantastische vliegplek voor je paragliding opleiding brevet 2. De vliegberg ‘Babadag’ rijst 1900 meter vanaf het strand omhoog. Met een bus word je in 25 minuten naar de top gebracht. Vanaf ruime startplekken vlieg je over een adembenemend landschap. Eenmaal boven de ‘Blue Lagoon’ in Ölüdeniz heb je een waanzinnig uitzicht over de bergen en de azuurblauwe zee.

Nadat je al bochten draaiend, 1800 meter hoogte hebt afgebouwd, land je op één van de mooiste stranden van de Turkse zuidkust.

Cursusdata

Voor wie?

Wanneer je een basiscursus paragliding brevet 1 berg hebt gevolgd en minimaal 5 hoogtevluchten hebt gemaakt, dan kun je mee met deze cursusweek naar Turkije. De grote startplekken zijn mooi aangelegd en je kunt eenvoudig uren blijven vliegen.

Wat kun je verwachten?

Door de goed onderhouden grote startplekken, zal het accent voor de paragliding piloten in opleiding, deze week liggen op het perfect leren starten. Doordat je veel hoogte hebt af te bouwen boven de zee, zul je alle tijd hebben om te werken aan je bochtentechniek en de verschillende vliegfiguren.

  • Dagelijkse meteo-briefing
  • Startplek-briefing
  • Aanleren verschillende starttechnieken
  • 90° – 180° – 360° bochten links en rechts
  • Vloeiende 8 in 30 seconden
  • Langzaam – snel vliegen
  • Rollen en knikken
  • Oortjes leggen met 30% – 100% speed
  • Videoanalyses van jouw starts

De paradijselijke stranden, het milde klimaat en de vele andere activiteiten maken Ölüdeniz tot de ideale vakantiebestemming voor het hele gezin.

Wanneer?

In het najaar zijn we voor onze cursus brevet 2 en vrije vliegers meerdere weken in Turkije. Kijk even bij onze cursusdata, welke reisdatum voor jou het beste uitkomt.

Accomodatie

We logeren in hotel Turquoise. Het is een superluxe hotel met een uitstekende keuken. Na het vliegen is er en groot zwembad om waterpolo te spelen of af te koelen. Hotel Turquoise ligt in het hartje van Ölüdeniz en is een all-in Resort waar het eten en de drank is inbegrepen.

Wanneer je de voorkeur geeft aan een één persoons kamer, geef dit dan even door bij je aanmelding.

Kosten

8 d opleiding brevet 2 – incl. vlieguitrusting €    635,-
Korting – bezit brevet 2 €    150,-
Korting eigen paraglider €    160,-
Korting eigen harnas €      60,-
Huur portofoon €      30,-
Huur vario €      20,-
T-shirt inbegrepen
Vliegreis incl. 7 overnachtingen all in Resort €    625,-
20 kg extra bagage €      35,-
Transfer – D’man en hotel – heen en terug inbegrepen
Vervoer naar Babadag – per rit €      16,-

Andere locaties

Heb je vragen?

paraglidingschool paragliden leren

Hoe kom ik er?

We vliegen van Amsterdam naar Dalaman. Op het vliegveld staat onze bus, die ons in 45 minuten naar ons hotel in het centrum van Ölüdeniz brengt. Wil je een andere datum of een ander vliegveld om te vertrekken? Mail ons met je verzoek en Esther gaat dan voor je uitzoeken of het mogelijk is.

Je vlieguitrusting

Tijdens de cursus paragliding brevet 2 maken we gebruik van standaardschermen met een klasse A certificering en alle harnassen zijn voorzien van een reddingsscherm. Ook is een gecertificeerde helm(EN-966) en portofoon (148.600 Mhz) inbegrepen.

Wanneer je een eigen vlieguitrusting hebt, krijg je hiervoor een korting op de cursusprijs. Ook is het mogelijk om een high-end klasse A/B scherm te huren.

turkije paraglidingvakantie
leren turkije paragliding

Reviews van cursisten

“Turkije was, nadat ik vorig jaar 1 week brevet 1 heb gedaan, mijn volgende vliegavontuur. Een prachtige omgeving, waar je genoeg hoogte hebt om alle oefeningen te doen in één vlucht en te landen op de boulevard naast het strand.

Met een super gezellige groep, een goed hotel en intensief lesprogramma heeft dit mij een top vliegvakantie opgeleverd en daarbij 18 vluchten kunnen maken. Zeker een aanrader voor iedereen.”

Daan

“Deze paragliding cursus brevet 2 in Turkije voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Roland weet steeds weer de beste startplekken te vinden. Veel gevlogen (18 vluchten van circa 40 minuten) in waanzinnig goede omstandigheden. Door het grote hoogte verschil is er voldoende tijd om lekker te vliegen, thermiek te pakken en de voorgeschreven paragliding oefeningen te doen.

Het vooraf, aan de simulator, nabootsen van de vliegoefeningen die je gaat doen, zorgen ervoor dat je in de lucht deze makkelijk kan uitvoeren. Kortom, een topweek en ik ga naar huis met mijn luchtwaardigheid brevet 2.”

Theo Pranger
turkije leren voor de start
review paragliding