1
1

Langweekend paragliden in Marokko

Op 35 minuten rijden van ons hotel in de ‘Koningsstad Marrakesh’, aan de voet van het Atlasgebergte, ligt een prachtige vliegstek om te paragliden. De startplek is groot en overzichtelijk, het uitzicht adembenemend en het vliegen in de thermodynamische opwind eenvoudig.

Een langweekend Marrakesh met paragliden, een fantastisch hotel, lekker eten, goede muziek en dat in een geheimzinnige stad met veel bezienswaardigheden. Dat wil jij toch niet missen!

Reisdata

Voor wie?

Het is een vliegweekend voor beginners en gevorderden. Je houdt van avontuur en hebt een basiscursus brevet 1 berg gevolgd en minimaal 5 hoogtevluchten gemaakt, dan kun je mee met dit avontuurlijke vliegweekend. De startplekken zijn mooi aangelegd en je kunt eenvoudig uren blijven vliegen.

Wat kun je verwachten

dag 1
Voor dit lange vliegweekend Marokko vliegen we woensdag 27 maart van vliegveld Weeze(net over de grens bij Nijmegen) naar Marrakesh. We verblijven we in een fantastisch hotel net iets buiten het centrum van Marrakesh zodat je ’s avonds de tijd kunt nemen om rond te slenteren door de indrukwekkende medina van Marrakesh.

dag 2
Donderdagochtend vertrekken we naar Aguergour. Dit vlieggebied ligt aan de voet van het Atlas-gebergte. In de verte zie je de 4000 meter hoge bergreuzen. Na de Marokkaanse thee, pakken we onze vlieguitrusting en vliegen hier de hele dag aan de voet van de Atlas tot de zon onder gaat.

’s Avonds bezoeken we in Marrakesh het centrale ‘Jemaa el Fna-plein’ met zijn slangenbezweerders, verhalen vertellers, acrobaten en eetstalletjes. Een mysterieuze sfeer overkoepeld deze kleurrijke markt waar werkelijk alles te verkrijgen valt. De geur van zoete vruchten en sterke kruiden brengen je in een compleet andere wereld.

dag 3
Vrijdag bekijken we afhankelijk van het weer, de wind en de vliegomstandigheden welke we vliegstek we bezoeken. Bij westwind kunnen we Ait Ourir bezoeken. Een lang rif waar je uren kunt soaren.

dag 4
Zaterdag om 10.30 uur staat de wind weer goed in Aguergour om hier uren te blijven zweven.

dag 5
Zondagmorgen vliegen we nog in Aguergour en vertrekken ’s avonds met het het vliegtuig naar Weeze.

Kosten

Vliegreis – incl. 20 kg bagage€ 170,-
5 d. vliegweek – incl. vlieguitrusting€ 345,-
Korting eigen paraglider€ 120,-
Korting eigen harnas€   50,-
Indien géén brevet 2 – meerkosten€   50,-
Huur portofoon€   20,-
Huur vario€   20,-
T-shirtinbegrepen
4×4 vervoer in de bergen – per dag€   35,-
Overnachting lo – per nacht vanaf€   45,-
Afkopen eigen risico schade aan materiaal – per dag€     5,-

Andere locaties

Heb je vragen?

Wanneer?

Op woensdag 27 maart met Ryanair FR 8636 om 14.40 uur vanaf vliegveld Weeze naar Marrakech. Op zondag 31 maart vliegen we om 17.55 uur vanaf Marrakesh en landen op Weeze met de FR 8637 om 22.45 uur.
Je moet je eigen vliegticket met minimaal 20 kg bagage voor je vlieguitrusting bij RyanAir boeken.

Waar?

We hebben er bewust voor gekozen om dit lange vliegweekend in Marrakech te verblijven. Naast dat het vlieggebied dichtbij ligt is er ’s avonds na het vliegen genoeg te beleven in Marrakech. Uitstekende restaurants, goede muziek en vele culturele bezienswaardigheden maken je vliegweekend avontuurlijk compleet!

Accomodatie

Tijdens dit lange vliegweekend in Marokko overnachten we in een fantastisch luxe hotel dichtbij onze vliegplekken en aan de rand van het centrum van Marrakech.

Marokko hotel paragliden
Marokko Aguergour paragliden