1
1

Avontuurlijke vliegweek in Marokko

Ontdek Marokko en maak mooie vluchten.

Een avontuurlijke vliegweek door het zuiden van Marokko: paragliden, rijden in 4×4 terreinwagens, lekker eten, goede muziek en dat in een geheimzinnige land met veel bezienswaardigheden. Dat wil jij toch niet missen!

Reisdata

Voor wie?

Het is een vliegweek voor beginners en gevorderden. Je houdt van avontuur en hebt een basiscursus brevet 1 berg gevolgd en minimaal 5 hoogtevluchten gemaakt, dan kun je mee met dit avontuurlijke vliegweek. De startplekken zijn mooi aangelegd en je kunt eenvoudig uren blijven vliegen.

Wat kun je verwachten

dag 1
Voor deze vliegweek naar Marokko vliegen we dinsdag 22 oktober van vliegveld Eindhoven naar Marrakesh. We verblijven we in een fantastisch hotel net iets buiten het centrum van Marrakesh zodat je ’s avonds de tijd kunt nemen om rond te slenteren door de indrukwekkende medina van Marrakesh.

dag 2
Woensdag vliegen we in Aguergour.

dag 3
Donderdagochtend vertrekken we richting de kust. ’s Avonds hangen we tussen de meeuwen bij Nid’Aigle.

dag 4
Vrijdag vliegen we nabij onze overnachtingsplek in het diepe zuiden van Marokko. Bij Legzira land je op het strand.

dag 5
Zaterdag maken we onze vlieguren, soarend als een meeuw op de laminaire wind.

dag 6
Zondag vertrekken we weer naar Marrakesch en vliegen in Aguergour. Dit vlieggebied ligt aan de voet van het Atlas-gebergte. In de verte zie je de 4000 meter hoge bergreuzen. Na de Marokkaanse thee, pakken we onze vlieguitrusting en vliegen hier de hele dag aan de voet van de Atlas tot de zon onder gaat.

’s Avonds bezoeken we in Marrakesh het centrale ‘Jemal el Fna-plein’ met zijn slangenbezweerders, verhalen vertellers, acrobaten en eetstalletjes. Een mysterieuze sfeer overkoepeld deze kleurrijke markt waar werkelijk alles te verkrijgen valt. De geur van zoete vruchten en sterke kruiden brengen je in een compleet andere wereld.

dag 7
Maandag bekijken we afhankelijk van het weer, de wind en de vliegomstandigheden welke we vliegstek we bezoeken. Bij westwind kunnen we Ait Ourir bezoeken. Een lang rif waar je uren kunt soaren.

dag 8
Dinsdag 29 oktober vliegen ’s ochtends om 13.30 uur vanuit Marrakesh met het het vliegtuig naar Eindhoven.

Kosten

Vliegreis – incl. 20 kg bagage € 123,-
8 d. vliegweek – incl. vlieguitrusting € 565,-
Korting eigen paraglider € 180,-
Korting eigen harnas €   70,-
Indien géén brevet 2 – meerkosten €   50,-
Huur portofoon €   20,-
Huur vario €   20,-
T-shirt inbegrepen
4×4 vervoer in de bergen – per dag €   35,-
Overnachting lo – per nacht vanaf €   45,-
Afkopen eigen risico schade aan materiaal – per dag €     5,-

Andere locaties

Heb je vragen?

Wanneer?

Op dinsdag 22 oktober met Ryanair FR 5895 om 12.30 uur vanaf vliegveld Eindhoven naar Marrakech. Op dinsdag 29 oktober vliegen we om 13.30 uur vanaf Marrakesh en landen op Eindhoven met de FR 5896 om 17.15 uur.
Je moet je eigen vliegticket met minimaal 20 kg bagage voor je vlieguitrusting bij RyanAir boeken.

Waar?

We beginnen onze trektocht door het zuiden van Marokko in de oude koningsstad Marrakesh. Van hieruit verrekken we richting het Atlasgebergte waar we een mooie vliegstek hebben net voor de hoge 4000 meter hoge bergen. Afhankelijk van het vliegweer trekken we naar de Sahara of naar de Atlantische Oceaan.

Accomodatie

Tijdens deze vliegweek in Marokko overnachten we in kasbah’s en hotels dichtbij onze vliegplekken.

Marokko hotel paragliden
Marokko Aguergour paragliden