1
1

Paraglidingweekend in het Sauerland

Heb je nog helemaal geen ervaring met paragliding en wil je toch meteen al in een weekend zelfstandig kunnen paragliden?
Dat kan met onze introductiecursus paragliding in het Sauerland. Dichtbij en daardoor ideaal voor een eerste kennismaking, kunnen hier de eerste stappen worden gezet naar een optimaal vliegplezier!

Tijdens deze cursus paragliden voor beginners in het Sauerland worden je de basisbeginselen van de paraglidingsport bijgebracht en maak je al kleine vluchten vanaf een oefenheuvel. Een leuk actief weekend uit voor het hele gezin.

Na het introductieweekend weet je het zeker: Je wilt hoger vliegen en gaat voor een cursusweek brevet 1 naar Frankrijk of Slovenië.

Cursusdata

leren paragliden Sauerland

Wat kun je verwachten?

dag 1
Zaterdagmorgen verzamelen we aan de voet van onze oefenhelling Homberg in Züschen voor een eerste kennismaking en een korte introductie.

Na het theoretische gedeelte, gaan we naar de oefenhelling voor de grondoefeningen. Hierbij besteden we veel aandacht aan je starttechniek (ofwel het opzetten van het scherm) en het besturen van de paraglider. In de loop van de middag, na de gezamenlijke lunch, maak je al de eerste korte vluchten. Tijdens dit introductieweekend ga je stap voor stap steeds een beetje hoger de vlieghelling op.

Aan het einde van de dag vindt er een evaluatie plaats van je starttechniek, je eerste vluchten en je landing en bespreken we wat we de volgende dag gaan doen.

dag 2
Afhankelijk van het weer en in overleg, beginnen we vroeg in de morgen. We herhalen de eerste basisoefeningen die we dag 1 geleerd hebben. Vervolgens gaan we steeds hoger de oefenhelling op om langere en hogere vluchtjes te maken. Je kunt op elk moment zelf bepalen dat je het wel hoog genoeg vindt.

Boven bij de start begeleidt een instructeur je met de startfase. Ben je eenmaal los, dan vlieg je richting de instructeur die op het landingsterrein onder aan de helling staat. Deze zal  je dan tijdens de vlucht en de landing begeleiden.

Het doel van deze 2 cursusdagen is dat je zelfstandig leert starten, rustig kunt sturen, gecontroleerd kunt landen en natuurlijk een hoop vliegplezier beleefd!

Kosten

2-daagse introductiecursus €  125,-
Bij aanmelding groep – 10 pers en/of meer €    99,-
Cadeaubon aanvragen
Huur vlieguitrusting inbegrepen
1 overnachting op basis van l/o €    40,-
Lunch op zaterdag €      8,-
Start- en landingsgeld ter plaatse voldoen €    10,-

Het vervolg

Heb je vragen

of bel: 0546 860662

Wanneer?

Elk weekend van mei tot medio oktober vinden onze 2-daagse introductiecursussen in het Sauerland plaats. Mits het weer dit uiteraard toelaat. Zolang de wind niet meer dan 3 Beaufort is en het niet regent, is de kans groot dat we vliegen in het Sauerland. Mocht het dat weekend regenen, dan krijg je donderdag voor het weekend bericht dat je het kunt verschuiven naar een datum die jou past.

Waar?

Zaterdagmorgen om 10.30 uur verzamelen we in de vliegschool onder aan onze oefenhelling Homberg in Züschen nabij Winterberg in het Sauerland. Met de auto rij je gemakkelijk vanaf Arnhem in 2 uur naar Sauerland. Het is ook mogelijk om vrijdagavond al aan te komen.

Accomodatie
Om te overnachten tijdens het introductieweekend paragliden, maken we gebruik van verschillende hotels in het dorpje Züschen. Net voor het betreffende weekend bekijken we hun beschikbaarheid en leggen dan de kamers vast. Dit heeft als voordeel dat wanneer het weekend niet door gaat vanwege slecht weer, je niet vastzit aan hoge hotelkosten.

Cursusinhoud

Een 2-daags introductieweekend paragliden in het Sauerland kost € 125,- en bevat:

  • 2 cursusdagen incl. inleiding, theorie, opzetoefeningen, stuurbewegingen, start- en landingsprocedure
  • huur van je vlieguitrusting
  • vluchten van de oefenhelling
  • theorieboek: gratis te downloaden
  • W.A.-verzekering

Wat vinden onze cursisten?

“Een ontzettende leuke manier om tijdens de introductiecursus paragliden kennis te maken met het vliegen. In het begin vond ik het zeer zwaar, maar eenmaal op de heuvel helpen je de onvermoeibare instructeurs je zo de lucht in. Wij waren met een groep vrienden en we zijn van plan om ons aan te melden voor een weekcursus in Lijak.”

Petra

“Een weekend paragliding waar je met ontzettend veel lachen ook nog eens iets leuks leert. Wij hadden 2x slecht weer en kon het niet door gaan. Maar de 3e keer was fantastisch georganiseerd en we hadden zonnig weer.”

Hans
paragliding cursus Sauerland