1
1

Tandemvlucht in Nederland

Voor veel mensen is vliegen een droom. Hoog boven de wolken, vrij voelen als en vogel!
Zelf kunnen paragliden zonder enige voorbereiding of opleiding? Het kan bij paraglidingschool Inferno!
Met een instructeur kun je een duo-vlucht maken op ons lierveld in Almelo. De lierkabel trekt je de lucht in en na enkele stappen vlieg je al. In een paar minuten ben je honderden meters in de lucht en heb je een adembenemend uitzicht over het prachtige Nederland.

Je zult verbaasd zijn: Het geeft je een gevoel van vrijheid, om als een vogel te vliegen boven de aarde.

Data tandemvlucht

paragliden tandemvlucht nederland

Hoe oud moet je zijn?

Om mee te kunnen vliegen met een tandempiloot moet je minstens 6 jaar zijn.

Wat kun je verwachten?

Wanneer je op het lierveld aankomt, meld je dan even bij de instructeur. Nadat je kennis hebt gemaakt, moet je nog een disclaimer invullen. Dit is verplicht voordat je gaat vliegen.

Je maakt kennis met de vlieguitrusting en je krijgt een harnas aan en een helm op. Je wordt voor de instructeur vastgemaakt aan het scherm, dat achter jullie ligt. De lierkabel wordt aan je vastgekoppeld en trekt je, slechts na een paar stappen, de lucht in en je vlucht begint.

Wanneer je rond de 300 – 500 meter hoogte bent gekomen, ontkoppel je en vlieg je zo vrij als een vogel rond. De instructeur legt je uit hoe je kunt sturen. Genietend van het uitzicht draai je je eerste bochten.

De duur van je vlucht wordt voornamelijk bepaald door de aan- of afwezigheid van thermiek en kan variëren van een enkele minuten tot meer dan een half uur. Wij kunnen je echter niet garanderen hoe lang je zult vliegen. Maar je zult versteld staan, ook boven Nederland vliegen is ontzettend gaaf!

Wanneer je een goede indruk wilt krijgen van een tandemvlucht boven Nederland, bekijk dan eens deze video.

Kosten

Tandemvlucht €    50,-
Cadeaubon aanvragen
Foto’s van je vlucht op SD-kaartje €   20,-
Start- en landingsgeld ter plaatse voldoen €     2,50

Het vervolg

Heb je vragen?

of bel: 0546 860662

tandem paragliding nederland lier

Wanneer?

Wanneer er aan de lier gevlogen wordt, is er ook een mogelijkheid om tandem te vliegen. In de agenda kun je een tandemvlucht reserveren. Je krijgt dan van ons weer een bevestiging met een tijdstip hoe laat je bij de vliegschool of op het lierveld moet zijn.

Op de dag van je vlucht kun je vanaf 9.00 uur op onze website kijken of het vliegbaar is.

Waar?

De vlieglocatie van je tandemvlucht wordt altijd een dag van te voren bekend gemaakt. Je krijgt daarover bericht per mail.

paragliden duosprong
start tandem paragliding lier

Reviews van deelnemers

“Het was supergaaf! Mooi uitzicht, goede instructeurs, nieuwe vlieguitrustingen. Zeer vertrouwelijk en voor iedereen geschikt om het een keer te doen!”

Arjan

“Ik heb met instructeur Peter een tandemvlucht gemaakt. Geweldig weer, een mooi uitzicht en het geluk dat er thermiek was daardoor we nog 100 meter konden stijgen. Een prachtige ervaring. Ik kan het iedereen aanraden om het toch een keer mee te maken!”

Lotte
paragliding tandemvlucht