1
1

Basiscursus paragliden brevet 1 – Frankrijk

Paragliding, ook jij kunt het leren! Na enkele passen kom je los van de berg en zweef je al bochtjes draaiend naar het landingsterrein. Beneden zie je de instructeur staan, die je via de portofoon begeleidt. Wat een gevoel: Zo vrij als een vogel! Nadat je euforisch en met een grote glimlach geland bent, wil je direct nog een keer. En dat kan ……….

Aan het Lac de Serre Ponçon, in Zuidoost-Frankrijk hebben we een fantastisch vlieggebied voor het behalen van je paragliding brevet 1. Door het stabiele zomerweer, 300 dagen zon, is het één van de mooiste gebieden in de Alpen om te vliegen.

Cursusdata

Wat kun je verwachten

dag 1
Zondag verzamelen we om 17.00 uur bij het terras van camping LouPiBou, tijdens de briefing maak je kennis met het instructieteam en krijg je uitleg over je eigen vlieguitrusting.

dag 2
Maandag maak je stapsgewijs via de 25 en 50 meter je eerste paragliding vluchten op een veilige, verantwoorde manier. Je leert sturen en landen. ‘s Middags krijg de theorie die je nodig hebt voor je eerste hoogtevlucht plus wat extra informatie over aërodynamica, meteorologie en regelgeving.

dag 3
Dinsdag word je met de 4×4 terreinwagens naar de hoger gelegen startplekken gebracht en maak je de eerste hoogtevluchten van minimaal 500 meter. Via je portofoon krijg je instructies hoe je moet sturen en landen.

dag 4
Op woensdag gaan we met de lift naar het Plateau de Chau. Je hebt vanaf hier een fantastisch uitzicht over het hele vlieggebied. Deze dag werk je aan de taken uit het takenboek en maak je meerdere hogere vluchten. Gaandeweg leer je, onder toeziend oog van je instructeur, zelfstandig te vliegen.

dag 5
Als het weer het toelaat gaan we donderdag gaan we eerst met de 4×4 terreinwagens naar de Chabanon of de Colombis. Met een hoogteverschil van 1100 meter, heb je alle tijd om aan je taken te werken. ’s Avonds heb je een theorie-examen brevet 1 en we sluiten af met een pizza-avond.

dag 6
Vrijdagmorgen heb je een examenvlucht, waarin je één of twee taken goed moet uitvoeren om je luchtwaardigheid paragliding voor brevet 1 te halen. Met je brevet 1 op zak kun je door gaan met je hoogtevluchten voor brevet 2.

dag 7
Zaterdag is voor ons een uitwijkdag en reisdag terug naar Nederland.

Na afloop van je vliegweek kun je het paragliding brevet 1 aanvragen wanneer je 5 hoogte vluchten hebt gemaakt, de vliegtaken beheerst en bent geslaagd voor je theorie-examen brevet 1.

Kosten

6-daagse basiscursus berg brevet 1 €   575,-
Huur complete vlieguitrusting inbegrepen
Shuttlebus en landingsgeld per week €    80,-
Indien gebruik wordt gemaakt van de stoeltjeslift €      8,-
Log- en takenboek inbegrepen
T-shirt inbegrepen

Andere locaties

Heb je vragen?

paragliden leren in Frankrijk

Wanneer?

Onze Basiscursus paragliding brevet 1 in Frankrijk vindt meerdere malen per jaar plaats. Bekijk onze agenda om een cursusdatum te kiezen.

Waar?

Ons vlieggebied voor de 6 daagse basiscursus paragliding brevet 1 Frankrijk ligt, net iets onder Grenoble, bij St.Vincent-les-Forts aan het Lac de Serre Ponçon. Bij en rond het meer is ook van alles te doen voor niet-vliegers. Dus een perfecte vakantie voor met je vrienden of met je gezin.

Omdat dit gebied de ‘Alpes de Hautes Provence’ grenst aan de Middellandse Zee wordt het gekenmerkt door zijn vele zon-uren. Het is er bijna altijd mooi vliegweer en het heeft heel veel vliegplekken. Ideaal dus om hier een cursus paragliding te volgen!

Accomodatie

Naast de startplek in het dorpje St.Vincent-les-Forts hebben wij ons vliegcentrum ‘ParaLodge’. In het vliegcentrum is een scholingsruimte, een bar en hebben we appartementen waar je kunt overnachten. Ook zijn er 2 campings aan het meer.

Appartementen ‘ParaLodge’
Wanneer je iets meer luxe wilt als op een camping, kun je een appartement huren in onze ‘ParaLodge’ naast de startplek van St.Vincent-les-Forts. De luxe appartementen zijn voorzien van een keuken. ook is het mogelijk om met meerderen een appartement te delen. Je hebt dan wel een eigen slaapkamer maar deelt de badkamer en de keuken.

Camping LouPiBou
In de zomer is dit onze thuisbasis en hier staat dan ook het hele instructieteam. De camping heeft een zwembad, een eigen landingsterrein, een pizzeria en mooie grote plekken. Ook is het mogelijk om volledig ingerichte tenten te huren. Reserveren voor deze camping kun je bij hun op de site.

Cursusinhoud

Een 6-daagse basiscursus paragliding brevet 1 bevat:

 • Cursus paragliding van zondag tot vrijdagmiddag
 • Huur van de vlieguitrusting(scherm, harnas, helm en portofoon)
 • Nederlandstalige instructie van ervaren vlieg-instructeurs
 • Individuele begeleiding
 • Begeleiding in de lucht via portofoon
 • Dagelijks weerinformatie
 • Theorielessen
 • Theorieboek (gratis downloaden)
 • Takenboek
 • Optioneel schoenen huren
 • WA-verzekering
 • Aandenken van deze cursusweek
paragliden Frankrijk basiscursus
paragliden Wie-zijn-wij-uitleg
paragliden-Frankrijk
cursus paragliden Frankrijk
paragliden frankrijk
paragliding cursus parapente Frankrijk

Reviews van cursisten

“Ik heb een superweek gehad met hele mooie vluchten. Ook de camping en het meer maakten mijn vliegvakantie te gek!”

Sandra

“Ik had niet van te voren gedacht dat ik zo ontzettend veel zou leren! De instructeurs, de omgeving, het weer, alles was gewoon goed. In het begin vond ik het nog wel moeilijk maar gedurende de vliegweek wordt het steeds makkelijker. En je vliegt echt van grote hoogte. Gewoon: Fantastisch!”

Joris
Sauerland paragliden
Macedonië paragliden Nieuws
3 juni 2019

Vliegsafari Macedonië

Macedonië, bedankt voor je gastvrijheid! Je herbergt hele mooie vliegplekken, prachtige landschappen en vriendelijke gastvrije mensen. Wij hebben een fantastische vliegweek gehad en wij komen weer. Tot weerziens! Op onze facebook-pagina kun je reisverhalen en foto’s bekijken van deze reis.

Paraglidingschool Thermik Nieuws
25 februari 2019

Paraglidingschool in de spotlights

In het Oostenrijkse vakblad ‘Thermik’ staat onze Paraglidingschool deze maand in de spotlights. Met onze vliegschool in Nederland, onze cursussen en reizen in de bergen en het vliegcentrum in Frankrijk: de ParaLodge, zijn we een professioneel ‘Paragliding Performance Center’ (PPC). Door een goed doordacht opleidingsplan, leer je veilig paragliden.

Motorbeurs paragliding Nieuws
15 februari 2019

Paraglidingschool op de Motorbeurs in Utrecht

We staan met ons team van donderdag 14 t/m zondag 17 februari op de Motorbeurs in Utrecht. Je bent van harte welkom. Je kunt ons vinden in hal 9 van het Jaarbeursgebouw. Op onze stand kan je terecht voor informatie over onze cursussen en specials of gewoon om bij te kletsen onder het genot van een kop koffie.

Lesboek Nieuwsbrief Nieuws
27 januari 2019

Bestel nu de 3e editie van het lesboek ‘Vrij Vliegen’

Vanaf 15 februari is de nieuwe editie van het Nederlandse lesboek ‘Vrij Vliegen’ leverbaar. Dit boek gebruiken wij ook in onze cursussen. Over de derde editie De tekst is flink uitgebreid en geactualiseerd. Denk daarbij aan de KNVvL reglementen en de ICAO kaart, maar ook aan het aanpassen van informatie en illustraties aan de moderne materialen en nieuwe inzichten. Er zijn tientallen foto’s en illustraties toegevoegd. Het aantal pagina’s is met 162 daardoor wederom hoger dan de vorige editie. De mooie kwaliteit druk is hetzelfde gebleven. De adviesverkoopprijs is €32,50