1
1

Basiscursus paragliden brevet 1 – Frankrijk

Paragliding, ook jij kunt het leren! Na enkele passen kom je los van de berg en zweef je al bochtjes draaiend naar het landingsterrein. Beneden zie je de instructeur staan, die je via de portofoon begeleidt. Wat een gevoel: Zo vrij als een vogel! Nadat je euforisch en met een grote glimlach geland bent, wil je direct nog een keer. En dat kan ……….

Aan het Lac de Serre Ponçon, in Zuidoost-Frankrijk hebben we een fantastisch vlieggebied voor het behalen van je paragliding brevet 1. Door het stabiele zomerweer, 300 dagen zon, is het één van de mooiste gebieden in de Alpen om te vliegen.

Cursusdata

Wat kun je verwachten

dag 1
Zondag verzamelen we om 17.00 uur bij het terras van camping LouPiBou, tijdens de briefing maak je kennis met het instructieteam en krijg je uitleg over je eigen vlieguitrusting.

dag 2
Maandag maak je stapsgewijs via de 25 en 50 meter je eerste paragliding vluchten op een veilige, verantwoorde manier. Je leert sturen en landen. ‘s Middags krijg de theorie die je nodig hebt voor je eerste hoogtevlucht plus wat extra informatie over aërodynamica, meteorologie en regelgeving.

dag 3
Dinsdag word je met de 4×4 terreinwagens naar de hoger gelegen startplekken gebracht en maak je de eerste hoogtevluchten van minimaal 500 meter. Via je portofoon krijg je instructies hoe je moet sturen en landen.

dag 4
Op woensdag gaan we met de lift naar het Plateau de Chau. Je hebt vanaf hier een fantastisch uitzicht over het hele vlieggebied. Deze dag werk je aan de taken uit het takenboek en maak je meerdere hogere vluchten. Gaandeweg leer je, onder toeziend oog van je instructeur, zelfstandig te vliegen.

dag 5
Als het weer het toelaat gaan we donderdag gaan we eerst met de 4×4 terreinwagens naar de Chabanon of de Colombis. Met een hoogteverschil van 1100 meter, heb je alle tijd om aan je taken te werken. ’s Avonds heb je een theorie-examen brevet 1 en we sluiten af met een pizza-avond.

dag 6
Vrijdagmorgen heb je een examenvlucht, waarin je één of twee taken goed moet uitvoeren om je luchtwaardigheid paragliding voor brevet 1 te halen. Met je brevet 1 op zak kun je door gaan met je hoogtevluchten voor brevet 2.

dag 7
Zaterdag is voor ons een uitwijkdag en reisdag terug naar Nederland.

Na afloop van je vliegweek kun je het paragliding brevet 1 aanvragen wanneer je 5 hoogte vluchten hebt gemaakt, de vliegtaken beheerst en bent geslaagd voor je theorie-examen brevet 1.

Kosten

6-daagse basiscursus berg brevet 1€   575,-
Huur complete vlieguitrustinginbegrepen
Shuttlebus en landingsgeld per week€    60,-
Indien gebruik wordt gemaakt van de stoeltjeslift€      8,-
Log- en takenboekinbegrepen
T-shirtinbegrepen

Andere locaties

Heb je vragen?

paragliden leren in Frankrijk

Wanneer?

Onze Basiscursus paragliding brevet 1 in Frankrijk vindt meerdere malen per jaar plaats. Bekijk onze agenda om een cursusdatum te kiezen.

Waar?

Ons vlieggebied voor de 6 daagse basiscursus paragliding brevet 1 Frankrijk ligt, net iets onder Grenoble, bij St.Vincent-les-Forts aan het Lac de Serre Ponçon. Bij en rond het meer is ook van alles te doen voor niet-vliegers. Dus een perfecte vakantie voor met je vrienden of met je gezin.

Omdat dit gebied de ‘Alpes de Hautes Provence’ grenst aan de Middellandse Zee wordt het gekenmerkt door zijn vele zon-uren. Het is er bijna altijd mooi vliegweer en het heeft heel veel vliegplekken. Ideaal dus om hier een cursus paragliding te volgen!

Accomodatie

Naast de startplek in het dorpje St.Vincent-les-Forts hebben wij ons vliegcentrum ‘ParaLodge’. In het vliegcentrum is een scholingsruimte, een bar en hebben we appartementen waar je kunt overnachten. Ook zijn er 2 campings aan het meer.

Appartementen ‘ParaLodge’
Wanneer je iets meer luxe wilt als op een camping, kun je een appartement huren in onze ‘ParaLodge’ naast de startplek van St.Vincent-les-Forts. De luxe appartementen zijn voorzien van een keuken. ook is het mogelijk om met meerderen een appartement te delen. Je hebt dan wel een eigen slaapkamer maar deelt de badkamer en de keuken.

Camping LouPiBou
In de zomer is dit onze thuisbasis en hier staat dan ook het hele instructieteam. De camping heeft een zwembad, een eigen landingsterrein, een pizzeria en mooie grote plekken. Ook is het mogelijk om volledig ingerichte tenten te huren. Reserveren voor deze camping kun je bij hun op de site.

Cursusinhoud

Een 6-daagse basiscursus paragliding brevet 1 bevat:

 • Cursus paragliding van zondag tot vrijdagmiddag
 • Huur van de vlieguitrusting(scherm, harnas, helm en portofoon)
 • Nederlandstalige instructie van ervaren vlieg-instructeurs
 • Individuele begeleiding
 • Begeleiding in de lucht via portofoon
 • Dagelijks weerinformatie
 • Theorielessen
 • Theorieboek (gratis downloaden)
 • Takenboek
 • Optioneel schoenen huren
 • WA-verzekering
 • Aandenken van deze cursusweek
paragliden Frankrijk basiscursus
paragliden-Frankrijk

Reviews van cursisten

“Ik heb een superweek gehad met hele mooie vluchten. Ook de camping en het meer maakten mijn vliegvakantie te gek!”

Jaap

“Ik had niet van te voren gedacht dat ik zo ontzettend veel zou leren! De instructeurs, de omgeving, het weer, alles was gewoon goed. In het begin vond ik het nog wel moeilijk maar gedurende de vliegweek wordt het steeds makkelijker. En je vliegt echt van grote hoogte. Gewoon: Fantastisch!”

Joris