1
1

Vliegsafari Rome (It)

Net iets onder Rome heb je enkele fantastische vlieggebieden. Onze basis ligt bij het plaatsje Norma. De startplek bij Norma ligt op 450 meter hoogte.

Van hier uit vlieg je langs een 25 km lange bergkam en heb je door de laminaire zeewind, rustige en gelijkmatige thermiek. Zo is het relatief eenvoudig, om in de lucht te blijven.

Zo staan er aan het eind van deze vliegsafari al weer enkele vlieguren in je logboek. Tevens kun je het vliegen leuk combineren met een culturele bezichtiging van Rome.

25 jaar ervaring
Eigen vliegcentrum
De mooiste vlieggebieden
Klantbeoordeling 9/10

Voor wie?

Om mee te gaan op deze vliegsafari, heb je minimaal bergbrevet 2 nodig. Je moet ook je IPPI-kaart meenemen. Als je deze nog niet hebt, kun je deze aanvragen bij de KNVvL afdeling schermvliegen.

Wat kun je verwachten

We verzamelen op Schiphol. In Rome hebben we een bus gehuurd om ons naar Norma te brengen. In Norma steekt bij goed weer in de loop van de middag de laminaire zeewind op. Dit zorgt voor een goede opwind waar je op kunt soaren langs de 25 km lange bergkam en vanuit de lucht zie je goed hoe omvangrijk de ruïnes zijn en vlieg je boven de oude Romeinse stad.

Tijdens deze vliegsafari zullen we ook nog verschillende andere mooie vliegstekken(Roccasecca, Serrona, Monte Cassino, Sperlonga ) in de buurt bezoeken.

Waar?

Zo’n 60 km onder Rome heb je enkele fantastische vlieggebieden. Hier ligt ook het plaatsje Norma, dat deze dagen onze thuisbasis is.

Wanneer?

Op woensdag 18 oktober vertrekken we om 7.00 uur vanuit Amsterdam met vlucht Vueling VY 6291 naar Rome. Op zondag 22 oktober komen we met vlucht VY 6294 om 20.30 uur terug in Amsterdam. Je moet zelf je vliegticket boeken bij Vueling. Ook Ryanair vliegt op Rome en biedt zeer voordelige vliegtickets aan. Stem voor het boeken met ons af welke vlucht het meest praktisch is, zodat wij rekening kunnen houden met je transfer naar Norma.

Data

Kosten

Vliegsafari Rome  – inclusief vlieguitrusting €    945,-
Korting eigen paraglider €    180,-
Korting eigen harnas incl. reddingsscherm €      70,-
Overnachtingen l/o inbegrepen
Vervoer ter plaatse inbegrepen
Afkopen eigen risico schade aan materiaal – per dag €        5,-

Wat bieden we

De vliegsafari rondom Rome bevat:

  • Organisatie
  • Guiding, begeleiding en waar nodig tips en tricks
  • radiobegeleiding
  • WA-verzekering
  • Culturele bezichtiging Rome

Accomodatie

We overnachten in het centrum van Norma. De kamers in het hotel zijn eenvoudig doch schoon. Het hotel beschikt over een zwembad en een sauna. In de ochtend staat er een heerlijk ontbijtbuffet klaar. Het avondeten zullen we ter plaatse regelen. Lekker eten in typisch Italiaanse restaurantjes, waar je voor relatief weinig geld uitstekend kunt eten.

Hotel Villa Del Cardinale***
Via dei Colli
Norma 04010 (LT) Italië

Reviews van deelnemers

“In Norma heb ik prachtige vluchten gemaakt. Je kunt er de hele dag vliegen. Daarnaast hebben we ook nog andere vliegplekken bezocht. Norma is een oud vestingstadje waar je heerlijk kunt eten. Een aanrader!”

Lindy

“Prachtig weer, goede begeleiding, heerlijk eten en fantastisch vliegen! Norma, ik kom terug!”

Paul