1
1

Paragliding cursus Brevet 2- Bassano (It)

Leren paragliden aan de rand van de Po-vlakte, net onder de Dolomieten ligt een veelzijdig mooi vlieggebied: Bassano. Op de Monte Grappa hebben we de keuze uit 5 verschillende startplekken om te paragliden, Stella (520m), Costa Lunga (755 m), Tappeti – Bepi (829 m), Casette (975 m) en Panettone – Cima Grappa (1563 m). Tijdens je cursusweek maken we gebruik van zoveel mogelijk verschillende vliegstekken.

Het vlieggebied heeft door de structuur van het landschap een goede rustige thermiek en je kunt als relatief onervaren piloot prima langere thermiek-vluchten te maken.

25 jaar ervaring
Eigen vliegcentrum
De mooiste vlieggebieden
Klantbeoordeling 9/10

Voor wie?

Heb je minimaal een cursus paragliden brevet 1 berg gevolgd en 5 hoogtevluchten gemaakt, dan kun je je aanmelden voor deze cursus paragliden brevet 2.

Deze cursusweek is bedoeld voor cursisten die zelfstandig willen leren paragliden en voor recreatieve piloten die één weekje per jaar paragliden. In deze week maak je veel hoogtevluchten en werk je aan je starts, goede landingen en je takenlijst. Ook wordt aandacht besteed aan het verfijnen van je vliegtechniek en een goede schermbeheersing.

Wat kun je verwachten?

Dag 1
Zondag verzamelen we om 17.00 uur op het terras van onze thuisbasis ‘Garden Relais’ naast het landingsterrein, tijdens deze briefing maak je kennis met het instructieteam en checken we je vlieguitrusting.

Dag 2
We bespreken de start- en landingsplekken en geven uitleg over het vlieggebied. Aansluitend maken we onze eerste hoogtevluchten.

Dag 3
Vandaag gaan we bezig om je starttechniek te verfijnen, oren trekken, 180º en 360º bochten. ’s Middags wordt uitgebreid aandacht besteed aan je theoretische kennis: vliegpraktijk en regelgeving. Het theorieboek ‘Vrij vliegen’ is hierbij de basis. Aan het eind van de middag maak je nog een mooie avondvlucht.

Dag 4
Vandaag moet je tijdens de vlucht verschillende taken oefenen: acht in 30 seconden, optimale bochten, rollen en knikken als voorbereiding voor het vliegen in de thermiek. ’s Avonds analyseren we de gemaakte video’s van je start.

Dag 5
Vandaag gaan we het accent leggen op vliegen met je speedsysteem: Het beste glijden en het geringste dalen.

Dag 6
Je krijgt 2 vliegtaken die je deze week hebt geleerd en dient deze dan goed uit te voeren.

Dag 7
Deze dag gebruiken we als uitwijkdag en vertrekt iedereen weer naar huis.

Cursusdata '18

Kosten

Opleiding tot brevet 2  – inclusief vlieguitrusting €    525,-
Piloten met brevet 2  – inclusief vlieguitrusting €    475,-
Korting eigen paraglider €    180,-
Korting eigen harnas €      70-
T-shirt inbegrepen
Start- en landingsgeld per cursusweek – ter plaatse voldoen €      35,-
Shuttlebus naar de startplekken per cursusweek €    100,-
Afkopen eigen risico schade aan materiaal – per dag €        5,-

Heb je vragen?

Wanneer?

Onze paragliding cursus brevet 2 – Bassano (It) vindt meerdere malen per jaar plaats. Bekijk onze agenda hieronder om de cursusdata te zien.

Waar?

De Monte Grappa is een populair paragliding vlieggebied in het noorden van Italië. Vanaf de glooiende met gras begroeide bergen rond deze bergketen heb je een wijds uitzicht over de Po-vlakte.

Bassano is prima geschikt voor beginnende als gevorderde piloten in opleiding voor brevet 2 paragliding. De startplekken zijn gemakkelijk met onze schoolbus te bereiken. Het landingsterrein naast onze thuisbasis ‘Garden Relais’ is ruim en eenvoudig.

Accomodatie

Om te overnachten heb je in de buurt van Bassano verschillende mogelijkheden. Deze moet je zelf regelen. Meld wel even dat je via ons komt.

Hotel Garden Relais
We overnachten naast de landingsplaats. De kamers in het hotel zijn mooi. Het hotel beschikt over een zwembad en een sauna. In de ochtend staat er een heerlijk ontbijtbuffet klaar. Het avondeten zullen we ter plaatse regelen. Lekker eten in typisch Italiaanse restaurantjes, waar je voor relatief weinig geld uitstekend kunt eten.

Hotel Garden Relais
Via Caose, 22
Borso del Grappa(TV) Italië

Camping Santa Felicita
Naast het plaatselijke restaurant l’Antica Abbazia is een camping met name gericht op paragliders. De camping is volledig vernieuwd en is voorzien van uitstekende sanitaire voorzieningenVoor informatie zie Camping Santa Felicita.

Hoe kom ik er?

Via München, Brennerpas, Bozen en Trento rij je in 10 uur naar Bassano. Er rijdt ook regelmatig een schoolbus van ons naar Bassano. Neem contact met Esther op als je vanuit Nederland mee wilt rijden.

Ook is het mogelijk om het vliegtuig naar Bassano te komen. Met Transavia vanaf Rotterdam vlieg je op Venetië/ Marco Polo. Vrijdagavond vlieg je terug met de HV 6496 vertrek om 21.00 uur naar Rotterdam.

Je vlieguitrusting

Tijdens de cursus paragliden brevet 2 maken we gebruik van standaardschermen met een klasse A certificering en alle harnassen zijn voorzien van een reddingsscherm. Ook is een gecertificeerde helm(EN-966) en portofoon (148.600 Mhz) inbegrepen.

Wanneer je een eigen vlieguitrusting hebt, krijg je hiervoor een korting op de cursusprijs. Ook is het mogelijk om een high-end klasse A/B scherm te huren.

Bassano-italie-paragliden-leren
leer-paragliding-bassano-paragliden-
camping-Bassano-overnachten

Reviews van cursisten

“Vooral de grote start- en landingsplekken in Bassano vond ik zeer aangenaam. We konden de hele dag vliegen. Wel genieten van de lunch bij Garden Relais. Allemaal heel leuk! Mij zien ze hier weer!”

Angela

“Na het Lac de Serre Ponçon in Frankrijk en Lijak in Slovenië was dit mijn 3e vakantie met paraglidingschool Inferno. Goede begeleiding: Je leert echt vliegen tijdens zo'n cursusweek. Alle vliegoefeningen worden eerst voor gedaan in een vliegsimulator en dan moet je het zelf laten zien. Zeer leerzaam en heel leuk. Bassano is een heerlijke plek om te vliegen en om 's avonds heerlijk te eten.”

Joep