1
1

Paragliding vliegavontuur Marokko

Een vliegavontuur combineren met een cursus paragliden brevet 2 dwars door het zuiden van Marokko. Uren zweven als een albatros in de laminaire wind, kennis maken met het adembenemende landschap: geheimzinnige steden, uitgestrekte vlakten, hete woestijnen en hoge bergen.

De vliegomstandigheden zijn een combinatie van soaren in de laminaire wind en vliegen in de rustige thermiek.  Dat wil jij toch niet missen!

25 jaar ervaring
Eigen vliegcentrum
De mooiste vlieggebieden
Klantbeoordeling 9/10

Voor wie?

Het is een vliegweek voor beginners en gevorderden. Je houdt van avontuur en hebt een basiscursus brevet 1 berg gevolgd en minimaal 5 hoogtevluchten gemaakt, dan kun je mee met deze avontuurlijke vliegweek. De startplekken zijn mooi aangelegd en je kunt eenvoudig uren blijven vliegen.

Wat kun je verwachten

We vliegen van Eindhoven naar Agadir en daar begint onze trektocht door het binnenland en langs de kust van Marokko.

Met onze 4×4 terreinwagens rijden we na aankomst in Agadir direct door naar het zuiden en overnachten we aan de voet van het Atlas-gebergte. In de verte zie je de 4000 meter hoge bergreuzen. Na de Marokkaanse thee, pakken we onze vlieguitrusting en vliegen hier aan de voet van de Atlas tot de zon onder gaat.

Overnachten doen we in typisch Marokkaans onderkomen, een kasbah net naast de startplek. Naëma heeft goede bedden en een fantastische keuken.

Afhankelijk van het weer en de vliegomstandigheden trekken we over het Atlasgebergte en vliegen bij de Tiz’n Test. De volgende dag rijden we naar Legzira, onze vliegplek aan de kust. Hier hebben we mooie vliegplekken, waar je uren kunt soaren als een albatros in de dynamische stijgwind.

Het is dus een echte vliegsafari door het zuiden van Marokko.

Reisdata '19

Kosten

8 d. vliegweek – inclusief vlieguitrusting€    565,-
Korting eigen paraglider€    180,-
Korting eigen harnas incl. reddingsscherm€      70,-
Huur portofoon€       30,-
Huur vario€       30,-
T-shirtinbegrepen
4×4 vervoer in de bergen – per dag€       35,-
Overnachting hp – per nacht vanaf€       35,-
Afkopen eigen risico schade aan materiaal – per dag€        5,-

Heb je vragen?

Wanneer?

In het het najaar, wanneer het in Europa minder vliegweer begint te worden zoeken wij warmere oorden op om te paragliden.

Waar?

We landen in Marrakesch en gaan dan met onze 4×4 terreinwagens richting het Atlasgebergte. Hier bezoeken we verschillende startplekken. Afhankelijk van het weer en in overleg met jullie kijken we of we naar de kust of naar de Sahara gaan. Naast het vliegen zul je ook veel zien van het diepe zuiden van Marokko.

Hoe kom ik er?

Op dinsdag 2 oktober met Ryanair FR 3846 om 13.50 uur vanaf vliegveld Eindhoven naar Agadir. Op dinsdag 9 oktober vliegen we om 17.10 uur vanaf Marrakesh en landen op Eindhoven met de FR 5896 om 10.55 uur.
Je moet je eigen vliegticket met minimaal 20 kg bagage voor je vlieguitrusting bij RyanAir boeken.

Accomodatie

Tijdens ons vliegavontuur door het zuiden van Marokko overnachten we in goed verzorgde kasbah’s en kleine hotelletjes dichtbij onze vliegplekken. Wanneer we in de Sahara zijn overnachten we in bedoeïenententen.