Vliegsafari Iran

Niet iedereen linkt Iran aan rondreizen met een paraglider. Toch is door Iran reizen en paragliden een aanrader. Want je komt er al snel achter dat dit land zoveel moois te bieden heeft, ondanks de vaak negatieve berichtgeving in het nieuws. Daarbij zal je ook snel opmerken dat de bevolking erg gastvrij en onbaatzuchtig is. Reis je door Iran, dan voel je je zeker welkom!

Een vliegsafari door dit fascinerende mysterieuze land. Terug de geschiedenis in, genieten van het prachtige landschap, het heerlijke eten, de mooie kleuren en niet te vergeten: de gastvrije bevolking.

Een avontuur dat je niet wilt missen!

Reisdata

Voor wie?

Heb je een bergbrevet 2 en kun je zelfstandig starten en landen, dan kun je mee met deze reis. Tijdens deze vliegsafari door Iran zul je leren vliegen in de thermiek en overland vluchten maken.

Overnachtingen

Deze reis is een vliegsafari. We zullen daarom op verschillende plekken overnachten. Je hoeft geen eigen slaapspullen mee te nemen. De overnachtingen worden hoofdelijk omgeslagen.

Wat kun je verwachten

Deze vliegsafari door Iran is een trektocht langs verschillende mooie vlieggebieden en culturele bezienswaardigheden.

Wat bieden wij:

  • 10-daagse vliegvakantie
  • Begeleiding en aanwijzingen
  • Gebiedsaanwijzing
  • Dagelijks weersinformatie
  • Individuele begeleiding
  • Portofoon ondersteuning (148.600 mhz)
  • Verbetering van je vliegtechniek
  • Gezelligheid en avontuur

Kosten

Vliegsafari Iran – incl.vlieguitrusting € 695,-
Korting eigen paraglider € 200,-
Korting eigen harnas € 100,-
Vliegreis A’dam – Teheran € 475,-
VISA €  60,-
Overnachting l/o – per dag €   30,-
Vervoer ter plaatse – per dag €   35,-

Heb je vragen

of bel: 0546 860662

Andere locaties

Waar?

Op het vliegveld Khomeini International Airport staan de busjes te wachten en rijden we naar onze thuisbasis in Shahran. Deze vliegplek ligt in het binnenland nabij Teheran.

Afhankelijk van het weer en de vliegomstandigheden trekken we door Iran en bezoeken daar vele mooie vliegplekken: Esfehan, Shiraz, Bandar Abbass, Teheran, Nurabad en Ramian aan de Kaspische Zee.

Wanneer?

Vanaf Schiphol vertrekken we op vrijdag 5 april met Turkish Airlines om 19.15 uur via Istanbul naar Teheran. Op zondag 14 april vliegen we vanaf Teheran met Turkish Airline om 04.10 uur terug. Zondag om 11.35 uur land je op Schiphol.

Reisdocumenten

Wanneer je mee wilt naar Iran moet je beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkomst, en een visum. In je paspoort mag geen stempel van Israël staan of enige indicatie dat je daar geweest bent.

De kosten voor een Visa bedragen € 60,00.
Gezien de te volgen visa-procedure, waarbij officiële uitnodigingsbrieven vereist zijn, regelen wij het afhalen van het visum.

paragliding in Iran
Iran paragliding safari

Reviews van deelnemers

“Een fascinerend land, waar je niet zo gauw naar toe zou gaan om te paragliden. Echter een vliegsafari, het avontuur en de begeleiding maken voor mij vliegen in Iran een combinatie van paragliden en het land ontdekken.”

Edwin