1
1

Trektocht door de Dolomieten

De Dolomieten vormen een waanzinnig mooi vlieggebied in het noorden van Italië. De enorme rotsformaties, grillige bergen en met bloemen bezaaide alpenweiden maken het tot – voor velen – de mooiste bergen van Europa. Daarboven vliegen is een overweldigende en unieke ervaring. De thermiek is in september boterzacht en kun je hoogtes tot wel 3500 meter bereiken.

In deze vliegweek ga je tijdens de eerste dagen de Dolomieten verkennen en sluit je af met een 4-daagse trektocht, vliegend van hut naar hut. Een vliegavontuur voor fijnproevers!

Reisdatum

Voor wie?

Deze vliegweek in de Dolomieten is geschikt voor iedereen die minimaal in het bezit is van brevet 2. Het is een vereiste dat je de start- en landingstechnieken goed beheerst.

Wat kun je verwachten

Acclimatiseren
Bij aankomst in de Val di Fassa verblijf je de eerst 2 nachten in een comfortabel hotel. De eerste dagen van deze vliegweek zullen we verschillende startplekken in de Dolomieten bezoeken. Ook verkennen we de hutten en bestuderen we de landingsplekken naast de hutten en hoe je moet aan vliegen om er netjes gecontroleerd te landen. Ook kijken we of het mogelijk is om met de te verwachten windrichting hier weer weg te starten. Je krijgt dus een gedegen voorbereiding met een routebespreking hoe we de laatste 4 dagen onze trektocht met paragliders langs de  hutten gaan uitvoeren.

Dag 1 – zaterdag
Aankomst in Colfosco dat de eerste dagen van deze vliegweek onze thuisbasis is. Eerste kennismaking met het instructieteam en een briefing wat je kunt verwachten deze vliegweek.
Dag 2 – zondag
Deze dag maken we kennis met het vliegen in de Dolomieten en starten we van de Col Alto en de Piz Boe in Corvara.
Dag 3 – maandag
Vandaag starten we vanaf de Col Rodella.
Dag 4 – dinsdag
We maken kennis met de berghut boven op de Belvedere en vliegen naar Canazei.
Dag 5 – woensdag
Afhankelijk van de wind kijken we vandaag of we van de 3200 meter hoge Marmolada kunnen vliegen.
Dag 6 – donderdag
Voor de berghut JUAC boven Wolkenstein hebben we een mooi landingsterrein. We proberen vandaag in 2 etappes hier te komen.
Dag 7 – vrijdag
We wachten tot de wind goed op de helling staat en starten voor de berghut op weg naar onze volgende berghut.

Kosten

7 daagse Vliegsafari €   940,-
Korting eigen vlieguitrusting €   240,-
6 overnachtingen Inbegrepen
Ontbijt en avondeten Inbegrepen
Vervoer in de bergen Inbegrepen
Begeleiding Inbegrepen

Andere locaties

Heb je vragen?

Paraglidingschool Dolomieten
Paragliding Dolomieten trektocht

Wanneer?

We vliegen in de Dolomieten in de maand september omdat dan de thermiek niet te heftig is.

Waar?

De Dolomieten liggen net onder de Alpen in het noorden van Italië en zijn wereldberoemd vanwege hun unieke schoonheid en pure karakter. Sinds 2009 behoren ze tot het UNESCO-werelderfgoed.

Het landschap van de Val di Fassa is bezaaid met bossen en meren, en is uniek in zijn soort door de vormen en kleurnuances van de imposante Dolomieten. Dankzij het uitgebreide netwerk van startplekken is deze regio een eldorado voor liefhebbers van paragliding, huttentochten en andere bergsporten.

Accommodatie

Hotel
Tijdens de eerste dagen overnachten we in het centrum van Colfosco. Alex onze gids in de Dolomieten heeft hier samen met zijn vrouw Nabjum een leuk pension. Van hieruit zullen we verschillende startplekken in de Dolomieten bezoeken.

Hutten
Op de vijfde dag van je vliegweek begin je aan de (4-daagse) huttentocht. Eten en slapen doe je in karakteristieke berghutten: ‘Rifugi’ in het Italiaans. De hutten zijn luxe ingericht met een douche en wc.

Je vlieguitrusting

Voor deze vliegweek gaan we er van uit dat je een eigen vlieguitrusting(die is goedgekeurd) hebt. Mocht je voor deze vliegweek een vlieguitrusting willen huren, neem dan contact met ons op.  Ook is het mogelijk om een high-end klasse A/B scherm te huren.

Wat bieden wij

Deze vliegweek in de Dolomieten bevat:

 • 6 overnachting inclusief ontbijt en avondeten
 • Begeleiding van zaterdag tot vrijdag
 • Nederlandstalige begeleiding van zeer ervaren instructeur
 • Zeer ervaren Italiaanse gids (vliegt sinds 1989 in de Dolomieten)
 • Portofoon ondersteuning
 • Gebiedsaanwijzing
 • Dagelijks weersinformatie
 • Verbetering van je vliegtechniek
 • Thermiek- , overland en soaraanwijzingen
 • Vervoer van en naar de Dolomieten (tegen meerprijs)
 • Vervoer van en naar start en landing
 • Aandenken aan de week
 • En natuurlijk een uniek vliegavontuur!
Paraglidingschool hutten
Paraglidingschool hutten

Reviews van cursisten

“Een vliegweek in de Dolomieten was voor mij: Prachtig vliegen, lekker eten, goede en professionele begeleiding en het landen boven op de berg bij de hut. Echt een aanrader!”

Martijn

“De Dolomieten zijn een fantastisch gebied om boven te vliegen. Een leerzame vliegweek waar je samen met Roland en Alex je grenzen echt leert verleggen.”

Edwin
paragliden in Slovenie