CALO-paraglidingkamp – Slovenië

Dit jaar organiseren wij samen met studenten van de Christelijke  Academie voor Lichamelijke Opvoeding een paragliding-kamp in Slovenië. Net over de grens met Italië, bij Lijak in Slovenië ligt dit  fantastisch vlieggebied voor het behalen van je brevet 1. Lijak is misschien wel één van de mooiste vlieggebieden om je vliegopleiding te beginnen. De ruime startplek en het gigantisch grote landingsterrein zijn perfect voor het maken van je eerste bergvluchten.

Door de zuidelijke ligging aan de rand van de Alpen en onder invloed van het Middellandse zee klimaat is het doorgaans juist voor beginnende paragliders goed vliegweer in Lijak om lange vluchten te maken.

25 jaar ervaring
Eigen vliegcentrum
De mooiste vlieggebieden
Klantbeoordeling 9/10

Voor wie?

Voor deze paraglidingweek voor beginners en gevorderden, kunnen zich 18 deelnemers inschrijven. Je moet minimaal in het 2e jaar zitten en minsten  1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Omdat er geen leraren van de CALO mee gaan kun je tijdens dit kamp geen punten verdienen.

Wat kun je verwachten?

Je maakt snel mooie hoogtevluchten, waarbij je via de portofoon begeleid wordt door de instructeurs. Gedurende de week leer je steeds zelfstandiger vliegen en haal je aan het eind het brevet B1.  Kijk voor een goede impressie naar deze video.

Dag 1
Zondag vertrekken we om 8.00 uur vanaf het Windesheim in Zwolle.

Dag 2 en 3
Na een uitleg over je vlieguitrusting, beginnen we op een vlak oefenterrein met de eerste opzet- en loopoefeningen. Je leert het scherm boven je hoofd te brengen en te sturen. Daarna maak je stapsgewijs kleine vluchtjes van een oefenhelling, steeds een paar meter hoger.

Ook krijg je een stukje theorieles, met alle basiskennis die je nodig hebt voor je eerste hoogtevlucht.

Meestal maak je aan het eind van dag 3 al een prachtige avondvlucht!

Dag 4, 5 en 6
Je maakt hoogtevluchten waarbij je steeds nieuwe dingen leert en stap voor stap zelfstandiger leert vliegen. Zo leer je bijvoorbeeld verschillende manieren van bochten maken en uiteraard hoe je je landing goed moet inschatten. Afhankelijk van het weer bezoeken we verschillende vlieglocaties, zoals het prachtige Tolmin voor een vlucht met bijna 1000 meter hoogteverschil.

Aan het eind van de week is er een klein examen voor je brevet 1.

Dag 7
Zaterdag is de reisdag terug naar Nederland.

Na afloop van je vliegweek kun je paragliding brevet 1 aanvragen wanneer je 5 hoogte vluchten hebt gemaakt, de vliegtaken beheerst en bent geslaagd voor je theorie-examen paragliding brevet 1. Kijk voor een goede impressie naar deze video.

Cursusdata

Kosten

7-daagse paraglidingkamp €    460,-
Vroegboekkorting T-shirt
Vervoer naar Slovenië inbegrepen
Overnachten op camping inbegrepen
Ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen
Huur complete vlieguitrusting inbegrepen
Start- en landingsgeld inbegrepen
Shuttlebus naar de startplekken inbegrepen

Waar?

Ons vlieggebied voor paraglidingkamp ligt, net over de grens nabij Venetië: Lijak in Slovenië. Het is één van onze leukste vliegplekken om te leren paragliden! Slovenië is een welvarend land met een goede infrastructuur en de mensen zijn er bijzonder gastvrij en vriendelijk. Door de gunstige ligging aan de zuidkant van de Alpen is het vliegklimaat veel beter dan in Oostenrijk. En voor weinig geld kun je er heerlijk eten.

In Lijak hebben we een mooie oefenhelling waar de eerste 2 cursusdagen de basis wordt gelegd voor mooie vluchten langs het ridge. De start- en landingsterreinen zijn zeer ruim, dus ideaal voor beginnende piloten in opleiding. Het mooie van het het vlieggebied bij Lijak is dat je ’s ochtends glijvluchten maakt en aan het eind van de middag geweldig langs het ridge kunt blijven vliegen in de rustige laminaire zeewind.

Hoe kom ik er?

Met de auto, via München, Salzburg en Villach rij je in 10 uur naar Slovenië. Er rijdt ook regelmatig een schoolbus van ons naar Lijak. Neem contact met Esther op als je mee wilt rijden.

Ook is het mogelijk om het vliegtuig naar Lijak te komen. Met RyanAir vanaf Eindhoven en Transavia vanaf Amsterdam vlieg je op Venetië. Vanaf hier reis je met de trein in 1,5 uur naar het Italiaanse Gorizia en op 15 min. ligt camping Park Lijak.

Accomodatie

Camping Lijak
Dit is onze thuisbasis en hier staat dan ook het hele instructieteam. De camping heeft een zwembad, een eigen landingsterrein, een restaurant en mooie grote plekken. Kijk voor meer informatie van deze camping bij hun op de site.

Je moet je eigen tent en slaapbenodigheden mee nemen.

Cursusinhoud

Dit 7-daagse paragliding-kamp bevat:

 • Vervoer van Zwolle naar Slovenië v.v.
 • Overnachting op de camping
 • Ontbijt en avondeten
 • Cursus van maandag tot vrijdagmiddag
 • Nederlandstalige instructie van zeer ervaren vlieg-instructeurs
 • Volledige eigen vlieguitrusting
 • Begeleiding in de lucht via portofoon
 • Dagelijks weersinformatie
 • Theorielessen
 • Takenboek
 • Optioneel schoenen huren
 • WA-verzekering

Reviews van cursisten

“Ik ben in de zomer wezen paragliden in Lijak. Ik heb de cursus brevet 1 gedaan. Een hele leuke vliegweek met enthousiaste deelnemers, goede instructeurs en voor weinig geld heel goed eten. Ik zal zeker terugkomen in Lijak om te paragliden.”

Edwin

“Lijak is mij zeer goed bevallen. Naast het paragliden heb je ook de mogelijkheid om ook andere activiteiten te ondernemen. Ik ben met mijn gezin naar Venetië, de grotten van Postojna, Ljubljana en de Adriatische zee geweest. De eerste dag ben ik op de oefenhelling begonnen: Op en neer die heuvel op en afrennen. Wel vermoeiend hoor! Maar woensdag was het zo ver: Ik vloog van de startplek boven Lijak. Wat een prachtig uitzicht en een fantastisch gevoel. Wycher, de instructeur praatte mij met mooie bochten binnen. Slovenië heeft mij positief verrast: Wat een mooi land!”

Piet