1
1

Aanvraag brevetten paragliding

Wanneer je aan de eisen hebt voldaan om een desgewenst brevet aan te vragen, kun je hieronder lezen wat je er voor moet doen.

Brevet 1
Het officiële KNVvL brevet 1 kun je bij ons aanvragen en kost € 45,- inclusief aspirant lidmaatschap voor een jaar van Sky Club Holland en de KNVvL. Wanneer je wilt deelnemen aan het theorie-examen brevet 2, dien  je in het bezit te zijn van het KNVvL brevet 1.

Brevet 2 – lier en/of berg
Het internationaal erkende brevet 2 moet je aanvragen bij de KNVvL. Om dit te kunnen doen moet je geslaagd zijn voor het landelijk theorie-examen brevet 2 en in het bezit zijn van een verklaring luchtwaardig lier en/of berg. Deze verklaring kun je aanvragen bij de school waar je je opleiding hebt genoten. Wanneer onze instructeurs vinden dat jij klaar bent om op een veilige manier zelfstandig te gaan vliegen, kun je de luchtwaardigheid aanvragen.

Brevet 3 – lier en/of berg
Het internationaal erkende brevet 3 vraag je eveneens aan bij de KNVvL. Om dit te kunnen doen moet je geslaagd zijn voor het landelijk brevet 3 theorie-examen en moet je voldoen aan de praktijkeisen voor brevet 3. Voor een overzicht van de praktijkeisen verwijzen we naar het reglement schermvliegen dat je kunt downloaden van de KNVvL.


        
 • Ik wil het volgende brevet aanvragen:

 • Jouw gegevens

 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ