Basiscursus soaren

Soaren, is een vorm van paragliden waarbij gebruik wordt gemaakt van de opwaartse wind die ontstaat als de wind tegen bepaalde obstakels aanwaait. Soaren kan uitsluitend en alleen op de wind. Windkracht, hoogte en vorm van het obstakel, de glijhoek en snelheid van de paraglider zijn allemaal bepalende factoren of er wel of niet gesoard kan worden.

Echter voordat je op een veilige manier kunt soaren, moet je wel een goede starttechniek hebben.

Waar?

Voor het goed aanleren van je basisvaardigheden soaren hebben we een ruim open terrein nodig waar de wind, zonder dat het obstakels tegen komt, laminair kan aanstromen. Het strand is de ideale plaats om deze instructie te krijgen en waar je daarna ook zelfstandig de geleerde vaardigheden zelfstandig kunt oefenen.

Standaard geven wij de basiscursussen soaren op het strand bij Wijk aan Zee en Den Haag, maar het kan ook zo zijn dat we een groot weiland gebruiken centraal in Nederland.

Wanneer?

Je bent voor de basiscursus soaren, afhankelijk van de wind. Nadat je een cursusdatum hebt uitgezocht en hebt ingeschreven voor deze cursus, bestuderen wij de weerkaarten en in overleg met jou wordt er dan nader bekeken of er een dag, tijd en plaats kan worden afgesproken. Elke sessie duurt 2 uur.

Kosten

Basiscursus soaren
5 blokken van 2 uur en 5 dagtrips
€ 725,-
Huur vlieguitrusting inclusief

Cursusdata

Cursusinhoud

  • voor- en achterwaarts opzetten van je scherm
  • sturen met gewichtsverplaatsing
  • kiten met je scherm
  • totale schermcontrole met veel en weinig wind
  • verschillende starttechnieken
  • 5 dagtrips langs soarlocaties

Wat kan je verwachten?

Met de basiscursus soaren, ga je onder intensieve begeleiding van één van onze instructeurs, een goede starttechniek aanleren. Tijdens een goede starttechniek, is het van belang dat jij beheerst de paraglider boven je laat staan en het juiste moment kiest om weg te vliegen. Deze techniek kun je toepassen voor zowel een start in de bergen als voor het soaren aan de kust.
We willen bereiken dat jij door middel van een goede starttechniek meer plezier in het vliegen krijgt.