SnowEvent paragliden in Oostenrijk

Paragliden, skiën en boarden tijdens een langweekend boven en in één van de mooiste skigebieden van Oostenrijk: Schladming. Niet alleen kun je deze dagen de nieuwe SWING-schermen uit proberen maar ook hartstikke leuke ski-dagen beleven.

Leuke mensen, goed vliegweer, mooie pistes, goed eten en een superluxe gastvrij hotel. Het zal je deze dagen aan niets ontbreken!

Voor wie?

Dit Paragliding-SnowEvent is geschikt voor iedereen die minimaal in het bezit is van brevet 1. Wanneer je nog geen enkele ski-ervaring hebt, is het mogelijk om skiles te krijgen. Voor de skiërs met enige tot veel ervaring zullen we verschillende niveau-groepen maken om door het gebied te skiën.

Hou je van bergen, sneeuw, skiën en lekker eten? Wil je een keer paragliden boven de besneeuwde pistes?
Dan is dit Paragliding-SnowEvent echt iets voor jou!

Waar?

Vögeihof is een 700 jaar oude boerderij in het idyllische Forstau, gelegen tussen Radstadt en Schladming. Het gasthof ligt aan de skipiste. Bij de familie Ortner bent u aan het juiste adres voor gastvrijheid.

Alle sfeervol ingerichte kamers zijn voorzien van toilet, douche en TV. Er zijn verschillende gezamenlijke ruimtes, een barruimte en een ski- en snowboardschoenen droogruimte. WiFi is in het gehele chalet beschikbaar.

Skiën in Schladming-Dachstein (SkiAmade) betekent skiën in het gebied waar in 2013 het WK skiën heeft plaatsgevonden en omringd worden door alpenreuzen. Bij het huis ligt het kleine skigebied Fageralm. Dit gebied is met 15 km piste ideaal voor beginners. De gratis skibus brengt u in 5 minuten naar het grote skigebied van Schladming.

Hoe kom ik er?

Comfortabele first-class bus
Je vertrekt ’s avonds om 22.00 uur vanaf de vliegschool, aan de Plesmanweg in Almelo met een zeer comfortabele first class touringcar. De stoelen van de First Class touringcar worden steeds verder aangepast en ontwikkeld op ergonomisch gebied. De stoelen zijn breder en comfortabeler, waardoor er geen 4 stoelen op een rij staan (behalve op de achterste rij), maar slechts 3. U zit dus naast elkaar of achter elkaar.

Onderweg houden we een sanitaire stop, drinken wat en zetten de stoelen in ligstand zodat je lekker kunt slapen.

’s Morgens vroeg staat er op onze ski-bestemming een ontbijt voor je klaar. Ontbijten, omkleden, paragliden en skiën.

Welke uitrusting moet ik hebben?

SWING-paragliders testen
We hebben SWING bereid gevonden om ons de hele collectie van 2019 mee te geven, zodat jullie verschillende schermen kunnen uit proberen. Ervaar hoe het nieuwe RAST-systeem vliegt!

Harnas
Je hebt een eigen harnas nodig. Je kunt deze ook bij ons huren.

Ski’s en ski-schoenen
Je hebt gewone ski’s of een snowboard nodig. We kunnen je helpen bij het huren van ski’s of een snowboard. Wanneer je langs komt aan de Plesmanweg in Almelo krijg je het juiste harnas, de juiste ski en schoen voor Paragliding-SnowEvent.

Handschoenen
Waterdichte handschoenen.

Helm
Een ski-helm die is goedgekeurd om mee te paragliden en skiën.(EN 996)

Skibril
Een skibril tegen zware sneeuwval.

Cursusdata '19

4 daags SnowEvent paragliden€    465,-
Busreis Almelo – ForstauInbegrepen
2 overnachtingen (vr-za)Inbegrepen
Ontbijt en AvondetenInbegrepen
3 d skipas(vr-za-zo)Inbegrepen
Ski-guidingInbegrepen
Ski-huurInbegrepen
Skischoenen-huur€    45,-
Scherm testdagenInbegrepen
Harnas-huur€    30,-
Korting eigen ski’s€    50,-
skiparagliden
paragliden winter

Wat kun je verwachten

Een vol vlieg- en skiprogramma:

Dag 1 Donderdag
We verzamelen om 21.00 uur op de vliegschool in Almelo waar we de bus inladen, een borrel drinken en vandaar vertrekken naar Oostenrijk. We hebben een VIP-bus, dus relax met veel ruimte, een hapje en een drankje richting Oostenrijk.

Dag 2 Vrijdag
Aankomst bij onze accommodatie voor de komende dagen in Forstau nabij Schladming in Oostenrijk. Na een ontbijt en het inrichten van de kamers zijn we klaar om te gaan paragliden. We hebben alle schermen in verschillende maten van SWING ter beschikking om uit te proberen.

Dag 3 Zaterdag
Vandaag vliegen we van de Planai in Schladming en voor degenen die aansluitend willen gaan skiën kunnen kilometers maken door het uitgestrekte gebied: Reiteralm, Hochwürzen, Schladming en Haus. Kilometers maken over fantastische pistes.

Dag 4 Zondag
Vandaag moeten we vroeg op. We vliegen en skiën tot 14.00 uur. Om 15.00 uur vertrekken we met de bus weer naar Almelo.

paragliden winter
ski paragliden

Reviews van cursisten

“Je kunt tijdens deze dagen verschillende schermen uit proberen en daarnaast ook fantastisch skiën. Voor wie een paar dagen er op uit wil: Een echte aanrader!”

Bertram

“Ik vond het paragliden boven de besneeuwde pistes een geweldige ervaring. 's Morgens skiën en 's middags in de zon vliegend naar beneden.”

Veronique
paragliderpiloot