1
1

Basiscursus lier

Paragliding! Ook in ons vlakke land kun je het goed leren.
Een basiscursus aan de lier is de eenvoudigste manier om in Nederland te leren vliegen. Nadat de instructeurs je de eerste basisbeginselen van het paragliden hebben geleerd, word je vastgekoppeld aan een kabel van de lier die aan de andere kant van het veld staat. Vervolgens trekt die je dan rustig omhoog.

Eenmaal boven koppel je los, en vlieg je rondjes om het veld: Zo vrij als een vogel!

Waar?

We verzamelen op de Paraglidingschool aan de Plesmanweg 15 in Almelo. Van hieruit gaan we, afhankelijk van de windrichting naar één van onze liervelden in de omgeving.

Wanneer?

Vliegen aan de lier gebeurt ieder weekend, het hele jaar door, mits het weer dit toelaat. Zolang de wind niet meer dan 3 Beaufort is en het niet regent, is de kans groot dat we gaan vliegen.

Cursusinhoud

Een basiscursus paragliding aan de lier kost slechts € 225,- en bevat:

  • Huur van je vlieguitrusting
  • Minimaal 2 cursusdagen incl. inleiding, theorie, opzet oefeningen, stuurbewegingen, start- en landingsprocedure
  • 5 vluchten aan de lier (200 m) onder radiobegeleiding
  • Een takenboek met gedetailleerd opleidingsplan
  • Theorieboek paragliding: gratis te downloaden
  • W.A.-verzekering

Kosten

Basiscursus lier

5 vluchten

€  225,-
Huur vlieguitrustinginbegrepen
10 vervolgvluchten
voor je brevet 1
€  250,-
Korting eigen harnas    10%
Korting eigen scherm    20%
Start- en landingsgeld per dag – ter plaatse voldoen€      5,-

Cursusdata

Wat kun je verwachten?

Dag 1
We verzamelen op de paraglidingschool aan de Plesmanweg 15 in Almelo. We beginnen met een kop koffie en wat theorie. We beschikken over een mooie lesruimte met een groot beeldscherm en gebruiken een vliegsimulator om je alvast het sturen en ontkoppelen van de kabel aan te leren.

Na het theoretische gedeelte gaan we naar het veld voor de grondoefeningen. Hierbij besteden we veel aandacht aan je starttechniek (ofwel het opzetten van het scherm) en het besturen van de paraglider.

Dag 2
We bespreken uitgebreid de lierprocedures en testen de portofoon, waar je mee in verbinding staat met de instructeur. Bij het paragliding aan de lier word je door een lichte kunststof kabel die aan een liertrommel verbonden is, heel geleidelijk de lucht in getrokken.

Eerst ga je rustig een paar meter omhoog en bij de volgende starts wordt het steeds hoger. Je kunt op elk moment d.m.v. duidelijk afgesproken signalen aangeven dat je het wel hoog genoeg vindt. Totaal maak je 5 hoge vluchten en ontkoppel je de kabel op zo’n 200 m hoogte. De instructeur begeleidt je d.m.v een portofoon, die op je harnas zit.

Wanneer je de smaak te pakken hebt, kun je doorgaan voor je brevet 1 lier. Voor je brevet 1 moet je dan nog 10 vluchten maken waarin je moet laten zien dat je het starten, sturen en landen beheerst.

Reviews van cursisten

 

Rick

Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met paragliding tijdens een introductiedag paragliding in Almelo. Door het enthousiaste team van instructeurs word je verwelkomd met een kop koffie, krijgt paragliding theorie in de simulator en daarna loop je je helemaal lek onder een paraglider over het lierveld. Aan het eind van de dag heb ik een vlucht gemaakt. het was echt gaaf!

Luchtpost
22 november 2017

De cursusweken 2018 online

Onze planning voor 2018 met onze bergvliegcursussen en reizen staat online. In deze planning staan alle bergvliegcursussen voor beginners, gevorderden en gebrevetteerde piloten. Met 60 cursusweken en specials in de…

Luchtpost
22 november 2017

Reddingsscherm werpen en vouwen

Het is voor elke piloot goed om eens te beleven hoe het is om een reservescherm te werpen. Hiervoor hebben we in een sportzaal, een opstelling gemaakt om dit te ervaren. Na…

Luchtpost
10 november 2017

Service-check

Om de 2 jaar moet een scherm gekeurd worden op porositeit, lijnlengtes en slijtage. Wij hebben alle apparatuur in huis om je scherm te laten checken. Kom langs en doe je…

paraglidingcenter Frankrijk Luchtpost
14 september 2017

ParaLodge – Frankrijk

Het dak kan er op! In de maand september zal de aannemer het dak op ons nieuwe vliegcentrum in Frankrijk leggen. Je kunt de hele bouw volgen op onze FB-pagina…