Paragliding vliegsafari Zuid-Afrika

De winter in Europa ontvluchten door een paragliding safari door Zuid-Afrika! We starten deze trektocht door het zuidelijk deel van Zuid-Afrika in Kaapstad. Naast het vliegen maken we tijd om de Tafelberg, Robbeneiland en de Bo-Kaap te bezoeken. ’s Avonds met heerlijke temperaturen slenteren door Longstreet en ‘Afrikaans’ eten in één van de vele restaurants: Je vakantie is begonnen!

In Wilderness vlieg je 15 km langs Paradise Ridge, in de oceaan zie je de dolfijnen mee zwemmen. Na een ‘Gamedrive’ door één van de wildparken vertrekken landinwaarts voor het vliegen in de thermiek. Een vliegsafari door Zuid-Afrika, dat moet je eens mee maken!

25 jaar ervaring
Eigen vliegcentrum
De mooiste vlieggebieden
Klantbeoordeling 9/10

Voor wie?

Wanneer je in het bezit bent van brevet 2 berg, zelfstandig kunt starten en al enige ervaring hebt met het vliegen in de thermiek, kun je mee met deze vliegsafari door Zuid-Afrika.

Wat kun je verwachten?

Onder begeleiding van zeer ervaren instructeurs maak je een trektocht langs verschillende vlieggebieden(Kaapstad, Lange Baan, Hermanus, Wilderness, Porterville) in de Westkaap. Naast het soaren en vliegen in de thermiek zal er ook aandacht besteed worden aan het groundtraining en rugwaarts starten. Vliegen is het belangrijkste in dit vliegparadijs maar daarbij zullen we jou ook veel van dit kleurrijke land laten zien.

  • Dagelijkse meteo-briefing
  • Startplek-briefing
  • Aanleren verschillende starttechnieken
  • Vervoer ter plaatse
  • Begeleiding in de thermiek
  • Uitzetten van je vliegroute overland
  • Retrieve dienst

De fantastische vlieggebieden, het warme klimaat, de paradijselijke stranden, de vele bezienswaardigheden maken Zuid-Afrika tot de ideale vliegbestemming in de winter.

Reisdata '19

Kosten

10-daagse vliegsafari €    375,-
Vliegreis A’dam – Kaapstad €    715,-
Huur vlieguitrusting €    425,-
Overnachting – per dag €      30,-
Transport – per dag €      30,-
T-shirt inbegrepen
Lidmaatschap SAHPA – ter plaatse voldoen €      20,-

Heb je vragen?

Wanneer?

We vliegen naar Zuid-Afrika wanneer het hier volop winter is en daar zomer.

Accomodatie

In Kaapstad logeren wij in het centrum van de stad nabij Longstreet met zijn vele restaurants en kroegen. In Hermanus overnachten we aan zee en landen voor ons hotel. In Wilderness hebben we onze vaste overnachtingsplek bij Dot Brink. In Porterville overnachten we in de ‘FlyersLodge’ bij Rob en Terina of in ‘Hotel Piekenierskloof’ vlak naast de startplek.

Wanneer je de voorkeur geeft aan een één persoons kamer, geef dit dan even door bij je aanmelding.

Hoe kom ik er?

We vliegen vrijdag 15 februari met KLM direct van Amsterdam om 10.20 uur naar Kaapstad, waar we 22.35 uur landen. Op het vliegveld staat onze bus, die ons in 20 minuten naar ons hotel in het centrum van Kaapstad brengt. Gedurende de hele reis hebben we een bus ter beschikking. We vliegen zondagnacht 24 februari om 00.40 terug en landen met 1 tussenstop in Parijs om 14.00 uur in Amsterdam.

Ook is het mogelijk om op een andere heen en/of terug te vliegen. Mail ons met je verzoek en Esther gaat dan voor je uitzoeken of het mogelijk is. Boek je vlucht bij KLM.

Je vlieguitrusting

Wanneer je gebruik maakt van je eigen vlieguitrusting let er dan op dat je helm EN-966 gecertificeerd, je scherm gekeurd en je reddingsscherm de laatste 6 maanden herpakt is. Ook moet je een portofoon (148.600 Mhz) meenemen en een vario is wenselijk voor het vliegen in de thermiek. Ook is het mogelijk om een high-end klasse A/B scherm te huren.

Reviews van cursisten

“Ik ben al voor de 2e keer mee geweest naar Zuid-Afrika. Heerlijk 2 weken, terwijl het in Nederland winter is, vliegen in de zon!

Een super gezellige groep, elke dag een intensief programma, het heerlijke eten, de uitstekende begeleiding en de mooie vluchten maken deze reis voor mij een top vliegvakantie. Een aanrader voor iedereen die van avontuur houdt. ”

Ronald

“Deze vliegsafari naar Zuid-Afrika was één van mijn mooiste reizen die ik gemaakt heb. Naast het vele vliegen, ik heb 22 vluchten gemaakt, kom je op vele mooie plekken rond Kaapstad. De uitgestrektheid bij Porterville in het binnenland vond ik een prachtige(vlieg)omgeving waar je eenvoudig lange vluchten kunt maken.

Het land, de mensen, het eten, de uitstekende begeleiding, de goede organisatie en de mooie vluchten maakten deze weken in Zuid-Afrika voor mij een onvergetelijke gebeurtenis.”

Patrick